[2.0 ABK LPG B4] wyciek oleju z czujnika
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Niskiego i wysokiego ciśnienia idą tą samą wiązką może ruszył albo coś innego trudno powiedzieć. Ale skoro odłączenie czujników nic nie daje i to dowód ze to tylko winna wiązka albo MC ale MC raczej bym wykluczył wiec zostaje wiązka.sargi35 pisze:Tak od razu po wymianie czujnika pojawiło się zwarcie i to na domiar na jednym przewodzie, bardzo ciekaweJarewa pisze:no to masz zwarcie na kabelkach do masy kabelek tego niskiego ciśnienia.
Sprawdziłem na krótko prądem czujnik jw. i jest OK. Jest to faktycznie wina przewodu lub MC, sprawdzę wiązkę i zobaczymyJarewa pisze:Niskiego i wysokiego ciśnienia idą tą samą wiązką może ruszył albo coś innego trudno powiedzieć. Ale skoro odłączenie czujników nic nie daje i to dowód ze to tylko winna wiązka albo MC ale MC raczej bym wykluczył wiec zostaje wiązka.sargi35 pisze:Tak od razu po wymianie czujnika pojawiło się zwarcie i to na domiar na jednym przewodzie, bardzo ciekaweJarewa pisze:no to masz zwarcie na kabelkach do masy kabelek tego niskiego ciśnienia.
Mam taki licznik jak na foto(w górnym okienku mam małe kontrolki, nie jedną dużą) i potrzebuję MC do tego licznika, bo mi świeci kontrolka oleju (i prawdopodobnie to padło), a jeśli nie to czy jest możliwość sprawdzenia MC przez elektronika czy wszystko jest OK ?Jarewa pisze:Nie kumam to masz AC czy tylko chcesz to kupić?