[B4 2.0 16V ACE] Zapalająca się kontrolka oleju
[B4 2.0 16V ACE] Zapalająca się kontrolka oleju
forumowicze chodzi mi konkretnie o w/w silnik
ile czujników oleju ma ten silnik?
pytam bo w silnikach Audi bywały dwa
ile czujników oleju ma ten silnik?
pytam bo w silnikach Audi bywały dwa
Ostatnio zmieniony 05 lut 2015, 07:58 przez LUPO, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
[B4 2.0 16V ACE] silnik ACE, kontrolka oleju
Witam zapala mi się kontrolka oleju na rozgrzanym silniku podczas hamowania silnikiem od obrotów około 1600 w dół i przy próbie przyspieszania na np 3 biegu od około 1400 obrotów
nie sprawdzałem ciśnienia!
pytanie czy ktoś się spotkał z podobnym problemem
wymieniony filtr i czujnik oleju
z tąd też mój wcześniejszy temat ile ten silnik ma czujników oleju https://audi80.pl/ace-silnik-vt93813.htm
nie sprawdzałem ciśnienia!
pytanie czy ktoś się spotkał z podobnym problemem
wymieniony filtr i czujnik oleju
z tąd też mój wcześniejszy temat ile ten silnik ma czujników oleju https://audi80.pl/ace-silnik-vt93813.htm
Ostatnio zmieniony 05 lut 2015, 07:52 przez LUPO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarek-LT
- Forum Audi 80
- Kontakt:
LUPO
Raz czy dwa razy u mnie w ABK był podobny objaw. Winowajcą był kiepski czytaj rzadki olej. Przypomnij sobie czy niedawno dolewałeś olej. Ja więdząc , że jest olej olałem sprawę.
Gdy wiedziałem że jest trochę miejsca na olej w układzie - zalałem doktora - problem natychmiast zniknął.
Po tych zabiegach zwracam uwagę na to co kupuję.
Raz czy dwa razy u mnie w ABK był podobny objaw. Winowajcą był kiepski czytaj rzadki olej. Przypomnij sobie czy niedawno dolewałeś olej. Ja więdząc , że jest olej olałem sprawę.
Gdy wiedziałem że jest trochę miejsca na olej w układzie - zalałem doktora - problem natychmiast zniknął.
Po tych zabiegach zwracam uwagę na to co kupuję.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
ciężko podłączyć manometr sprawdzić? a nie gdybać.
A co ma do tego olej przy sprawnym silniku, wiadomo że jak silnik trup nie trzyma już ciśnienia to dopiero będzie czuły na olej.Jarek-LT pisze:Raz czy dwa razy u mnie w ABK był podobny objaw. Winowajcą był kiepski czytaj rzadki olej. Przypomnij sobie czy niedawno dolewałeś olej. Ja więdząc , że jest olej olałem sprawę.