cupejka By Dred... nowy środek str 19
no i stało się
wczoraj założyłem sobie bixenon do autka
poprawa światła jest naprawdę niewiarygodna
teraz jeszcze musze sobie tylko przestawić jeden pin w wiązce elektrycznej przy przełączniku świateł.
pin z 56B na 56 A i szczerze to w aucie nie jest to jakoś opisane więc prośba do Was jeśli macie jakiś schemat lub co lepsze zdjęcia tej kostki to podrzućcie jestem przekonany , że żółty kabelek musi powędrować o 2 miejsca niżej ale nie jestem tego pewien w 100% i nie chciałbym ryzykować popaleniem kilku bezpieczników lub czegoś innego
zdjęcia zaraz podrzuce razem z filmikiem jak ładnie się odpalają
a tutaj filmik w formacie MOV zajmujacy prawie 5 MB
http://www.members.lycos.co.uk/dredzior ... nstart.MOV
wczoraj założyłem sobie bixenon do autka
poprawa światła jest naprawdę niewiarygodna
teraz jeszcze musze sobie tylko przestawić jeden pin w wiązce elektrycznej przy przełączniku świateł.
pin z 56B na 56 A i szczerze to w aucie nie jest to jakoś opisane więc prośba do Was jeśli macie jakiś schemat lub co lepsze zdjęcia tej kostki to podrzućcie jestem przekonany , że żółty kabelek musi powędrować o 2 miejsca niżej ale nie jestem tego pewien w 100% i nie chciałbym ryzykować popaleniem kilku bezpieczników lub czegoś innego
zdjęcia zaraz podrzuce razem z filmikiem jak ładnie się odpalają
a tutaj filmik w formacie MOV zajmujacy prawie 5 MB
http://www.members.lycos.co.uk/dredzior ... nstart.MOV
No pięknie, można wiedzieć z czego te soczewki i czy dużo rezania? Ja sie przymierzam ale do kitu z allegro w soczewke..ale nie wiem czy to do konca dobry pomysł.
Moze to Ci cos pomoze:
https://audi80.pl/viewtopic.php?p=2887&highlight=#2887
No i AKP
Przekładałem ten kabel w lecie.. bodajże kable po przekątnej.. od postojówek (chyba szary) z zółtym.. na AKP gdzieś to znalazłem. Schematycznie
X oznacza kable do przelozenia, mam nadzieje ze dobrze pamietam :roll:
XO
OO
OO
OO
OX
Edit.. z tego co doczytalem..a i jak ja przekladalem to opieralem sie na tych postach to 56B powinien byc 2 pozycje pod 56..jednak wydaje mi sie ze u mnie to po przekatnej poszlo..Ogólnie kabel od św. mijania pewnie przytopił kostke..więc go poznasz.. <ok>
Moze to Ci cos pomoze:
https://audi80.pl/viewtopic.php?p=2887&highlight=#2887
No i AKP
Przekładałem ten kabel w lecie.. bodajże kable po przekątnej.. od postojówek (chyba szary) z zółtym.. na AKP gdzieś to znalazłem. Schematycznie
X oznacza kable do przelozenia, mam nadzieje ze dobrze pamietam :roll:
XO
OO
OO
OO
OX
Edit.. z tego co doczytalem..a i jak ja przekladalem to opieralem sie na tych postach to 56B powinien byc 2 pozycje pod 56..jednak wydaje mi sie ze u mnie to po przekatnej poszlo..Ogólnie kabel od św. mijania pewnie przytopił kostke..więc go poznasz.. <ok>
soczewki są od Mercedesa przetwornice żelowe , kabel z oplotem by nie zakłócał ani radia ani CB radia. trzeba wywalić stare soczewice i troszkę obudowe powiększyć, rezania na jeden dzień.
efekt naprawdę rewelacyjny polecam
koszt jest większy jak w tych z allegro ale w końcu to Bixenon i na ori podzespołach. a nie chińskich tandetach.
oczywiście barwa światła to 4300
wiesz z tym przekładaniem szukałem na AKP ale wyszło mi tam tylko , że 56b zamienić na 56 i żółty kabel ale niestety nie znalazłem rozpiski qre są to piny.
także może za jakiś czas bedą filmiki z przejazdów tym autkiem
na razie spadł śnieg więc się pobawie troszkę na drodze ( bo śniegu mało i obawiam się , że szybko stopnieje) a dopiero potem będę się zabierał za reszte.
aha musisz jeszcze dobrze poprzykręcać sobie przesłony to raz i dwa znaleźć dobre miejsce na przetwornice .Niestety u mnie w eSce nie ma za dużo miejsca po stronie pasażera więc musze to dobrze rozplanować , by przymocować na stałe a od strony kierowcy zmieściłyby sie jeszcze ze 3 sztuki .
w miare moich skromnych poczynań i zdolności będę systematycznie umieszczał postępy z prac i planu jaki sobie założyłem.
pozdro 4 all
[ Dodano: 2007-12-16, 16:49 ]
ja dorwałem jakiś schemacik i tam też jest to opisane jako że 2 pozycje niżej , tylko nie wiem czy to ma być puste pole czy może z czymś to zamieniam.
u mnie nie jest przytopiony żaden kabel z tego co widziałem więc nie jest źle ;p
pozdro
efekt naprawdę rewelacyjny polecam
koszt jest większy jak w tych z allegro ale w końcu to Bixenon i na ori podzespołach. a nie chińskich tandetach.
oczywiście barwa światła to 4300
wiesz z tym przekładaniem szukałem na AKP ale wyszło mi tam tylko , że 56b zamienić na 56 i żółty kabel ale niestety nie znalazłem rozpiski qre są to piny.
także może za jakiś czas bedą filmiki z przejazdów tym autkiem
na razie spadł śnieg więc się pobawie troszkę na drodze ( bo śniegu mało i obawiam się , że szybko stopnieje) a dopiero potem będę się zabierał za reszte.
aha musisz jeszcze dobrze poprzykręcać sobie przesłony to raz i dwa znaleźć dobre miejsce na przetwornice .Niestety u mnie w eSce nie ma za dużo miejsca po stronie pasażera więc musze to dobrze rozplanować , by przymocować na stałe a od strony kierowcy zmieściłyby sie jeszcze ze 3 sztuki .
w miare moich skromnych poczynań i zdolności będę systematycznie umieszczał postępy z prac i planu jaki sobie założyłem.
pozdro 4 all
[ Dodano: 2007-12-16, 16:49 ]
to jak możesz to odkręć te 2 śrubki i popatrz jak jest u ciebiezgredek27 pisze:Edit.. z tego co doczytalem..a i jak ja przekladalem to opieralem sie na tych postach to 56B powinien byc 2 pozycje pod 56..jednak wydaje mi sie ze u mnie to po przekatnej poszlo..Ogólnie kabel od św. mijania pewnie przytopił kostke..więc go poznasz..
ja dorwałem jakiś schemacik i tam też jest to opisane jako że 2 pozycje niżej , tylko nie wiem czy to ma być puste pole czy może z czymś to zamieniam.
u mnie nie jest przytopiony żaden kabel z tego co widziałem więc nie jest źle ;p
pozdro
Ja CI odpowiem.. jesli kupisz KIT z allegro pod dany rodzaj żarówki to po prostu podlaczasz wszystko i po klopocie.ponczo pisze:DRED - Montaż xenonów\bixenonów wymusza zmianę soczewki na większa :?: czy można zrobić to na ori soczewce?? :->
Dred jak widzisz poszedl dalej i zrobil sobie BI-XENON czyli mijania i drogowe na jednym zarniku ksenonowym.
PS. odwiedź www.rezacze.pl -> warsztat i tam masz rezanko ksenonu i Bi.
Bilu wrzucał tam ksenon w soczewki co prawda nie Kit tylko D2S czyli jeszcze mocowania przerabiał..ale w dzisiejszych czasach już kity całe są.
Do tego polecam lekture:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... 12&start=0 przeczytasz wszystko to Ci sie troszke wyjaśni.