Witam,
Jak w tytule interesuje mnie wiedza od strony technicznej odnośnie zbiorniczka od spryskiwaczy lamp.
Nie wiem czy jest różnica pomiędzy spryskiwaczami przedliftowymi a RS2 jeśli chodzi o zbiorniczek.
Dla ścisłości mój samochód jest przedliftowy Cabrio 1997r.
Czy on się różni od tego oryginalnego ? (Gdzieś wyczytałem że spryskiwacze lamp dzielą jeden zbiorniczek płynu ze spryskiwaczem szyb)
Czy można się łatwo dobrać do tego zbiorniczka nie zdejmujące lewego błotnika ?
[Cabrio] Jakie spryskiwacze?
-
- Forum Audi 80
[Cabrio] Jakie spryskiwacze?
Ostatnio zmieniony 11 lut 2015, 20:12 przez HubertusB4, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: [Cabrio] Spryskiwacze lamp Audi 80 Cabrio
HubertusB4 pisze:Witam,
Jak w tytule interesuje mnie wiedza od strony technicznej odnośnie zbiorniczka od spryskiwaczy lamp.
Nie wiem czy jest różnica pomiędzy spryskiwaczami przedliftowymi a RS2 jeśli chodzi o zbiorniczek.
Dla ścisłości mój samochód jest przedliftowy Cabrio 1997r.
Czy on się różni od tego oryginalnego ? (Gdzieś wyczytałem że spryskiwacze lamp dzielą jeden zbiorniczek płynu ze spryskiwaczem szyb)
Czy można się łatwo dobrać do tego zbiorniczka nie zdejmujące lewego błotnika ?
Co do zbiorniczka na płyn do spryskiwaczy orginalny faktycznie ma większą pojemność posiada dwie pompki . Zbiorniczek możesz zdemontować ściągając nadkole i powinien bez problemu zostać wyjęty . Zbiorniczek do wszystkich typów sprysków jest taki sam niczym się nie różni <ok>
-
- Forum Audi 80
[Audi 80 cabrio] Jakie spryskiwacze?
Witam,
mam nietypowy problem dziś zakupiłem spryskiwacze lamp o nr katalogowym 80A 807 155A i drugi z końcówką 156A
jakiś czas temu byłem w audi i z nr vin mi wyszło że do mnie pasuje 895 807 155 i 156. Zauważyłem że te pierwsze są dłuższe. Czy ktoś wie jak to ugryźć, czy dam radę je wcisnąć??
zderzak mam v6 Cabrio przedlift.
proszę o pomoc
mam nietypowy problem dziś zakupiłem spryskiwacze lamp o nr katalogowym 80A 807 155A i drugi z końcówką 156A
jakiś czas temu byłem w audi i z nr vin mi wyszło że do mnie pasuje 895 807 155 i 156. Zauważyłem że te pierwsze są dłuższe. Czy ktoś wie jak to ugryźć, czy dam radę je wcisnąć??
zderzak mam v6 Cabrio przedlift.
proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 11 lut 2015, 10:16 przez HubertusB4, łącznie zmieniany 1 raz.
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80