Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 2.3 Coupe LPG] falowanie obrotów

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Macias23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 2.3 Coupe LPG] falowanie obrotów

Post autor: Macias23 » 25 lut 2015, 07:03

Witam , od wczoraj mam problem otoz wczoraj popoludniu jak przyjechalem do domu zaczely mi falować obroty , no okej myśle gdzies zrobil sie nieszczelny dolot , rozebralem wszystko i uszczelnialem i skladalem po czym to nic nie pomoglo ale zauwazylem ze paliwo zaczelo schodzic , dodam ze na samej pb chodzi rowno 900, jak przelacze na gaz to faluje 1000-1100 wpadlem na pomysl zeby podczas pracy na LPG odpiac wtyczke gazy i co ? i auto dalej dziala a obroty sie normuja... kurcze wniosek ? na opcji LPG dziala dodatkowo pb a na pg to tylko PB dziala... o co chodzi ?
dodam ze przekaznik od pompy mam 214 z tym ze on nie dziala tak jak trzeba bo pompa pracowala non-stop ale paliwo sie blokowalo w rozdzielaczu ze nie przepalal tego jak na gzie dzialal a teraz chyba cos nie tak.... wiem ze pompa powinna miec sekcje 7s i przekaznik powinien byc 215 z dodatkowym bezp. czy to pomoze ?
Ostatnio zmieniony 26 lut 2015, 09:19 przez Macias23, łącznie zmieniany 1 raz.

krs
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 90 B3
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.3 7A

Post autor: krs » 25 lut 2015, 19:37

Na 2 paliwach na raz na LPG i na PB auto nie będzie chodziło, ale na paliwie auto chodzi normalnie ?? i tylko na lpg są problemy??

Awatar użytkownika
Macias23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Macias23 » 26 lut 2015, 06:37

mozliwe zeby tak bylo bo raz że miało większego buta jak by ze 150 km :D , a druga sprawa to jak samochód był na chodzie to wypiełem bezp. od gazu a on dalej chodzi zrobilem na odwrot i tez działa takze z tego wszystkiego myśle że to przekażnik od gazu bo jak dałem opcje automat ze pali z pb a przełącza się na lpg po zapaleniu to jest okej a jak dam opcje tylko lpg to pb tez dziala i wychodzi na to ze sterownik od tego gazu jest winny

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl