[B4 1.9 1Z] Cieknie tylko co to? Olej czy płyn?
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B4 1.9 1Z] Cieknie tylko co to? Olej czy płyn?
Mam problem z wyciekiem, na 99% wydaje mi sie ze to płyn chłodniczy.
Cieknie z takiego plastikowego krócca, tylko pytanie co mam kupic zeby to wymienic?
Cieknie dosc mocno bo codziennie rano mam plamepod samochodem, raz na tydzien musze dolac około 300zml płynu.
cieknie z tego krócca który wychodzi z boku silnika i wezykiem połaczony jest z odma.
Oleju mi nie ubywa, tylko płyn chłodniczy, ale skad w przewodzie od odmy jest płyn?
Prosze o pomoc co mam wymienic itp
P.S
Nie wiem dlaczego dodało zdjecia do góry nogami
Cieknie z takiego plastikowego krócca, tylko pytanie co mam kupic zeby to wymienic?
Cieknie dosc mocno bo codziennie rano mam plamepod samochodem, raz na tydzien musze dolac około 300zml płynu.
cieknie z tego krócca który wychodzi z boku silnika i wezykiem połaczony jest z odma.
Oleju mi nie ubywa, tylko płyn chłodniczy, ale skad w przewodzie od odmy jest płyn?
Prosze o pomoc co mam wymienic itp
P.S
Nie wiem dlaczego dodało zdjecia do góry nogami
Ostatnio zmieniony 22 lut 2015, 12:38 przez czokoloko1233, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Zobacz czy nie cieknie z góry z króćca przy głowicy z którego wychodzi gruby wąż do chłodnicy. Najczęściej tam cieknie i ścieka na dół przez co wszytko jest uwalone na dole a u góry wysycha od temperatury silnika. Jeśli to z tego króćca to kup najlepiej oryginał bo są trwalsze i osadź go na silikonie to dłużej wytrzyma.Tylko na jakimś dobrym typu dirko lub renzosil a nie te czerwone za 5zł... Między króćcem a głowicą jest tylko oring ale możesz mieć tam wżery i dlatego bez silikonu się nie obejdzie.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dobra,, jak wróciłem z pracy to znalazłem przyczynę.
Płyn wycieka przez czujnik temperatury (w tym trójniku)
Tak niefartownie kapie ze dał bym Sobie rękę uciąć ze to od króćca z odmy leci :p
Jak pomacałem łapka to od głowicy jest sucho, ale przy czujniku leje jak głupi
Dziwne bo 2mc temu wymieniałem ten króviec i uszczelke w czujniku tez, i teraz nie iwem czy wymienic jeszcze raz smaa uszczelke czy dla psokoju cały komplet.
Jak komplet to mozecie mi polecic jakiś króciec zeby przetrwał dłuzej niz 2mc?
Ale nie wiem czy jest sen wymieniac cały jak cieknie tylko z czujnika, czy wymiana samej uszczelki zda egzamin?
Wspomne ze króciec kupiony w aso razem z kompletem oringów
Płyn wycieka przez czujnik temperatury (w tym trójniku)
Tak niefartownie kapie ze dał bym Sobie rękę uciąć ze to od króćca z odmy leci :p
Jak pomacałem łapka to od głowicy jest sucho, ale przy czujniku leje jak głupi
Dziwne bo 2mc temu wymieniałem ten króviec i uszczelke w czujniku tez, i teraz nie iwem czy wymienic jeszcze raz smaa uszczelke czy dla psokoju cały komplet.
Jak komplet to mozecie mi polecic jakiś króciec zeby przetrwał dłuzej niz 2mc?
Ale nie wiem czy jest sen wymieniac cały jak cieknie tylko z czujnika, czy wymiana samej uszczelki zda egzamin?
Wspomne ze króciec kupiony w aso razem z kompletem oringów
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Jeśli cieknie z czujnika to wymień sam oring który jest pod nim. Najpierw sprawdź czy się nie podwinął przy zakładaniu. Jeśli nie to kup oring i będzie sucho. Ja kupuje zawsze trochę grubsze by ta zawleczka która trzyma czujnik ciasno wchodziła. A jak będziesz zakładał oring to najpierw załóż na czujnik to będziesz miał pewność ze się nie podwinie.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt: