Witam!
Piszę nowy temat bo nigdzie takiego nie znalazlem. Chodzi o to ze wymieniam drzwi przednie prawe. Pare dni temu mialem dzwona i sa w miare mocno wgniecione,nikt nie zrobi mi badan z takimi Znalazlem i kupilem na szrocie takie w kolorze tylko z korbka. Chce zrobic tak że przełoże boczek i reszte osprzetu z moich drzwi do tych nowych,czyli pozbede sie korbki i wsadze moja elektryke.I tu mam pytanie czy ktos z was drodzy posiadacze B-czwóreczek robił juz kiedyś taki zabieg w swoim samochodzie?? Przydałyby mi się jakies cenne rady i instrukcje bo jestem w tym zielony. Dzieki!
[B4 Sedan] Wymiana drzwi z el.szyba i lusterkiem.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Prosta sprawa. Pamiętaj tylko o 3 rzeczach.
Pierwsza to że śruby od mechanizmu opuszczania szyb są inaczej rozmieszczone jeśli chodzi o elektrykę a manuala ale to zobaczysz jak przyłożysz mechanizm do drzwi.
Druga sprawa to ułożenie ramy szyby. Musisz ja dobrze wyregulować bo jak przykręcisz na palę to drzwi będą źle dociskane i będzie albo szumiało z zewnątrz przez uszczelkę albo drzwi będą się ciężko zamykały.
Trzecia sprawa to lusterko. Tam są 4 otwory. Dwa dla europy a dwa dla angoli. Przykręć lusterko w te same otwory bo nic w nim nie będziesz widział a przynajmniej nie drogę za sobą <ok>
Pierwsza to że śruby od mechanizmu opuszczania szyb są inaczej rozmieszczone jeśli chodzi o elektrykę a manuala ale to zobaczysz jak przyłożysz mechanizm do drzwi.
Druga sprawa to ułożenie ramy szyby. Musisz ja dobrze wyregulować bo jak przykręcisz na palę to drzwi będą źle dociskane i będzie albo szumiało z zewnątrz przez uszczelkę albo drzwi będą się ciężko zamykały.
Trzecia sprawa to lusterko. Tam są 4 otwory. Dwa dla europy a dwa dla angoli. Przykręć lusterko w te same otwory bo nic w nim nie będziesz widział a przynajmniej nie drogę za sobą <ok>