Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] Czasami po wyłączeniu silnika już nie odpala

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Oltajmerz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] Czasami po wyłączeniu silnika już nie odpala

Post autor: Oltajmerz » 07 mar 2015, 11:34

Witam, mam nietypowy problem, jadę po mieście wszystko ok, zaparkowałem przy markecie, wyłączyłem silnik, wracam z marketu a auto nie odpala, iskra jest po prostu nie ma startu jakby benzyny nie dostawał chwilowo. Popiłowałem 3-4 razy i dałem sobie spokój, kumpel mnie ściągnął na holu, auto stało całą dobe pod blokiem, przychodzę do niego rano nastęnego dnia a on odpala normalnie od strzała! 2 tygodnie po tym miałem identyczną akcję, zgasiłem auto i nie odpaliło, kumpel popchnął i od pychu zapalił... później zapalał znowu normalnie. Wczoraj ta sama sytuacja, jadę po mieście, później gaszę auto i po powrocie ze sklepu nie odpala. Nie miał kto mnie ani zholować ani popchać, więc dałem sobie spokój bo do domu miałem niedaleko. Wróciłem do auta po 3-4 godzinach i już wtedy normalnie odpaliło... Miał ktoś podobny problem lub wie co to mogło być? Auto mam 4 miesiące, od razu po zakupie wymieniałem wszystkie filtry i olej na valvoline 10w40.

edit: ważne żebym dodał, że przed tym, jak auto nie odpala to coś się dzieje z obrotami, tzn auto tak jakby samo jechało/dodawało gazu, wtedy już wiem, że jak wyłącze silnik to nie odpali.

krs
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 90 B3
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.3 7A

Post autor: krs » 07 mar 2015, 19:33

Może warto sprawdzić kostkę stacyjki w jakim stanie jest.

Sebbeekk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebbeekk » 08 mar 2015, 12:15

miałem podobny przypadek w swojej B4 2.0 ABK, u mnie padał czujnik hala.

A nie masz u siebie imobilajzera?

Jak nie chce zapalić to sprawdź czy pompka podaje paliwo

timon282
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: timon282 » 13 cze 2015, 09:23

Ja też mam podobny problem ale u mnie idzie odpalić sposobem. Problem pojawia się tylko po krótkiej jeździe czyli gdy zgaszę samochód a silnik jeszcze nie nagrzany. Jak już złapie normalną temperaturę pracy można gasić i odpalać do woli. U mnie pomaga trzymanie gazu w podłodze i załapuje dławi się a jak włączę lpg pracuje normalnie. Rzadko mam ten problem więc się nie przejmuję. Podejrzewam że jest to związane jak inne poranne anomalie z emulacją sondy lambda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl