[80 B4 1.9 TDI 1Z] Jaki koplet klocków i tarcz- przód i tył
- hackthemilk
- Forum Audi 80
[80 B4 1.9 TDI 1Z] Jaki koplet klocków i tarcz- przód i tył
Witam
Mam prośbę: czy doradzi mi ktoś zakup dobrych klocków hamulcowych (niekoniecznie drogich) i tarcz do B4 Avant Kombi - jeszcze w tym aucie nie miałem okazji zakupu i wymiany, a nie chciałbym się naciąć na jakiś syf.
Prosił bym o info co warto a czego się wystrzegać. Klocki przód i tył tarcze zwykłe - niewentylowane, auto z ABS
Dzięki z góry
Mam prośbę: czy doradzi mi ktoś zakup dobrych klocków hamulcowych (niekoniecznie drogich) i tarcz do B4 Avant Kombi - jeszcze w tym aucie nie miałem okazji zakupu i wymiany, a nie chciałbym się naciąć na jakiś syf.
Prosił bym o info co warto a czego się wystrzegać. Klocki przód i tył tarcze zwykłe - niewentylowane, auto z ABS
Dzięki z góry
Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 11:40 przez hackthemilk, łącznie zmieniany 1 raz.
- hackthemilk
- Forum Audi 80
a tarcze -? jakie? Mikoda słyszałem ze dobre coś jeszcze można polecić?MIODEK pisze:Nie oszczędzaj na tarczach bo nie warto.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 11:40 przez hackthemilk, łącznie zmieniany 1 raz.
Moge polecić klocki TRW Lucas i Road House a odradzam takie wynalazki jak Breck, Raicam. Co do tarcz to się nie wypowiadam jeszcze nie wymieniałem, ale niedługo też mnie to czeka i mam zamiar założyć TRW Lucas. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 12:20 przez tomekk666, łącznie zmieniany 2 razy.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
Ja do swojej B3 zamontowałem tarcze Lucas-a (niewentylowane) które mogę polecić z czystym sumieniem czasami pracują w ciężkich warunkach przy agresywnej jeździe i świetnie sobie radzą. Natomiast klocki u mnie Textar dają radę ale czasami jak są zimne to przy wolnej jeździe zwłaszcza od startu lubią sobie przez kilkanaście metrów piszczeć dlatego skłaniałbym się ku jakimś lepszym następnym razem np: ATE. Te Textar-y kupiłem tylko dlatego że był to ostatni otwarty sklep motoryzacyjny przed weekendem a mi się okładziny skończyły i nic lepszego na stanie nie mieli, a trasa była już zaplanowana.
Maff jak możesz to napisz coś bliżej o nich bo 1 raz w życiu o nich słyszęPatrique pisze:Ja mam tarcze "Brembo", a klocki "Maff".
O już mam <ok>
http://forum.vectraklub.pl/index.php/to ... irmy-maff/
cyt.,, Te klocki to badziew jakich malo, co ja nie robilem zeby nie piszczaly, a jak pieknie syfily felgi. Polerka zaciskow i jazma , smarowanie smarem przeciwpiskowym, pasta miedziowa, cuda nie widy. Nie docieralo do mnie ze to moze byc wina klockow. Mordowalem sie z tym badziewiem z pol roku. wymienilem wreszcie na oryginal i mam cisze. Te piski doprowadzaly mnie juz do szalu. Byly momenty ze wstydzilem sie hamowac! A znalazly sie w aucie zaraz po zakupie auta, mechanik ktory wymienial mi plyny, tarcze i klocki zamotowal to gowno mowiac ze to dobry towar, mimo ze wczesniej mu mowilem zeby zalozyl dobre klocki. Tak ze zdecydowanie nie polecam tego badziewia. Z drugiej strony jak wloski produkt moze byc dobrej jakosci. Sprzedaje wloskie nadajniki wiem cos o tym.''