Witam.
Mam nadzieje, ze dobrze umieściłem swój temat.
Do swojej audi chce wsadzic dodatkowe zegary vdo. Kupilem je już i przybrałem się do montażu. Jednak napatkałem jakieś problemy. Przy okazji rozkrecania panelu chcialem wymienić żaróweczki w podswietleniu panela ogrzewania. Jak sie okazało to żaróweczki są dobre lecz niedochodzi prąd. I znalazłem oto takie kabelki i nie wiem od czego one są i gdzie powinny być zamocowane.
Może ktoś wie o co może tu chodzić?
Zdjecia zaraz dodam z laptopa
[B3 1.8 PM] brak podświetlenia panela nawiewu
Większość elektryki jest taka sama w 80, schematy uwzględniają całe wyposażenie. Na początek bym sprawdził raczej czy do panelu nawiewu dochodzą przewody. Powinny tam być przewody od ustawiania biegu (1 pokrętło) i dwa do podświetlenia.
Co do tych znalezionych to nie mogę się oprzeć wrażeniu że to po jakiejś przeróbce.
O ile dobrze widzę to jest tam brązowo-czerwony, czerwono-brązowy, czarno-brązowy i niebieski (na ni jest jakiś pin przydałoby się bliższe zdjęcie.
Co do tych znalezionych to nie mogę się oprzeć wrażeniu że to po jakiejś przeróbce.
O ile dobrze widzę to jest tam brązowo-czerwony, czerwono-brązowy, czarno-brązowy i niebieski (na ni jest jakiś pin przydałoby się bliższe zdjęcie.
1. niebieski z pinemsokraal pisze:O ile dobrze widzę to jest tam brązowo-czerwony, czerwono-brązowy, czarno-brązowy i niebieski
2. czerwony-zielony paseczek
3. brązowy-czerwony paseczek
4. brązowy-czarny paseczek
Do panelu nawiewu wchodzi tylko jedna kostka (palcami ją podtrzymuje na zdjęciu):
Przewody wychodzą z wygłuszenia tunelu, za blachą:
wychodzą dwa jeden od anteny radia a drugi ta wiązka która rozdziela się na dwie wiązki:
jedna to ta pocięta a druga to ta czarna kostka z prawej strony zdjęcia. i to łączy się z tymi przewodami, wiązkami od vdo jakby (piszę tak jak widzę nie znam się na elektryce za bardzo) A na tej wiązce co wychodzi z wygłuszenia tunelu jest biała taśma a na niej literki "gep" więcej liter żadnych nie widziałem.
[ Dodano: 2015-04-02, 17:49 ]
Teraz jak przekrecam kluczyk czy odpalam auto i odpalam swiatła. W każdym razie czego bym nie zrobił nie ma podświetlenia zegarów tych zwykłych a do tej pory było. Coś jeszcze popsułem?