[B4 1.9 1Z] Zmiana pompy z nastawnikiem potencjometrycznym n
[B4 1.9 1Z] Zmiana pompy z nastawnikiem potencjometrycznym n
Witam! W mojej audi z 92r jest zamontowana pompa z nastawnikiem potencjometrycznym i mam problem ponieważ auto słabo pali na zimnym silniku, występuje przerwa w gazie oraz falowanie obrotów. Nie mam pewności czy to wina pompy czy nastawnika dlatego chciałem wymienić to i to. Wiem że pompy są takie same ale nastawniki już nie. Czytałem na forum że przy zmianie pompy z nastawnika indukcyjnego na potencjometryczny trzeba również zmieniać ECU i przepływke. Jak sytuacja wygląda przy wymienianie pompy z nastawnika potencjometrycznego na indukcyjny? Czy również trzeba wymieniać osprzęt?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Przecież to
i to <ok>borys125 pisze: Czytałem na forum że przy zmianie pompy z nastawnika indukcyjnego na potencjometryczny trzeba również zmieniać ECU i przepływke.
do dokładnie to samo 8-) Logiczne więc że trzeba wymieniać osprzęt.A objawy masz ewidentne dla fiksującego nastawnika potencjometrycznego ,wiec dół pompy zostaw w spokoju 8-)borys125 pisze:Jak sytuacja wygląda przy wymienianie pompy z nastawnika potencjometrycznego na indukcyjny?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Nie ma tak dobrze niestety ...Takie rzeczy ,to jak zmienisz całą wiązkę elektryczną ,na wiązkę z takiej 80 tki z nastawnikiem indukcyjnym 8-) ...wtyczki w twojej obecnej wiązce ,nie pasują ani do kompa z "pierburga " ,ani do przepływki :roll: Więc trzeba albo przeszczepiać wtyczki i to jest najtrudniejsza metoda ,albo zmieniać wiązkę .Jest też trzeci sposób ,ale tym sposobem robię tylko ja,bo ja go wymyśliłem 8-) <ok> zmienić tylko ECU ,na takie które steruje nastawnikiem indukcyjnym i pasuje pod ori wtykę ,no i sam nastawnik.Reszta pozostaje oriborys125 pisze:Czyli kupuje nastawnik indukcyjny, przeplywke petersburga i montuje w aucie bez żadnych zmian? J
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2015, 15:05 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 2 razy.
zmiana pompy
ja zmienialem nastawnik na indukcyjny i tak jak mowia chlopaki to trzeba wymienic ,ja akurat mialem cala wiazke to przemienilem i jest super :lol: mam kompa jak cos 21d i nastawnik indukcyjny