[ALL] regeneracja lakieru pastą polerską
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
UC raczej je usuwa a nie tworzy. u masz maly test tego produktu: http://jadewblasku.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=184Kofper pisze: dużo osób pisało że ręcznie nie ma efektów i że robią się hologramy
Ja uważam że produkt nawet przy ręcznym użyciu jest naprawdę dobry. wszystkie koliste zarysowania znikają potem tylko odtłuścić i na to wosk. Ważne byś użył dobrego wosku a nie jakiegoś z hipermarketu który po kilku myciach znika z karoserii. Ja osobiście mogę ci polecić tego finish Kare 1000p. Mała puszka (tester) wystarcza na 4-5 woskowań a wosk przy odpowiednim traktowaniu utrzymuje się kilka miesięcy na lakierze także powinien ci wystarczyć na długo Mój srebrny lakier dzięki tym produktom mogę wyprowadzić prawie na lustro. Jak ktoś ma czarny lakier to dopiero musi być bajka <ok> Do tego kup sobie np Finish Kare 425 dobry quick detailer którego używam po myciu. Wtedy lakier wygląda jakby dopiero został nawoskowany.
-
- Forum Audi 80
Uc niestety ręcznie więcej zakryje rys niż usunie,tym bardziej na ori lakierze audi .Mówię to z własnego doświadczenia a zajmuje się Detailingiem.Od siebie polecam sytem 3m ,menzerny,kochchemie,rupesa i pasty sonaxa które są rewelacyjne ale bardzo drogie.Nie ma co się bawić ręcznie,maszyna i do dzieła.Szkoda,ze nie mialem pod ręką aparatu bo bym zrobił zdj z korekty lakieru w s8
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Ja tam nie narzekam i nie widzę by rysy ponownie się pojawiały. Używam go już 3 rok i tylko ręcznie i odnawia lakier bardzo dobrze. Produkty 3M też są dobre ale używałem ich tylko na mocne zarysowania. Na hologramy używam "lżejszych" produktów.Damian80b4LDZ pisze:Uc niestety ręcznie więcej zakryje rys niż usunie,
Niestety nie używałem go ale jak starcza na max 5 myć to trochę nietrwały. Ten FK1000 przeżył u mnie cała zimę i jeszcze w lutym kropelkowanie było do przyjęcia. Możliwe że tak długo wytrzymał bo używam jeszcze tego QD po myciu.Kofper pisze:Wosk mam od Meguiars NXT 2.0 czytałem że dobry tylko że starcza tylko na 4-5 myć
Myj najlepiej szamponem o neutralnym PH to dłużnej wosk wytrzyma. Ja nie stosuje jakiś super szamponów tylko zwykłego Tenzi neutro za 9zł
Ja używam IPĘKofper pisze:A odtluszczasz czym?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80