[ALL] regeneracja lakieru pastą polerską
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
UC raczej je usuwa a nie tworzy. u masz maly test tego produktu: http://jadewblasku.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=184Kofper pisze: dużo osób pisało że ręcznie nie ma efektów i że robią się hologramy
Ja uważam że produkt nawet przy ręcznym użyciu jest naprawdę dobry. wszystkie koliste zarysowania znikają potem tylko odtłuścić i na to wosk. Ważne byś użył dobrego wosku a nie jakiegoś z hipermarketu który po kilku myciach znika z karoserii. Ja osobiście mogę ci polecić tego finish Kare 1000p. Mała puszka (tester) wystarcza na 4-5 woskowań a wosk przy odpowiednim traktowaniu utrzymuje się kilka miesięcy na lakierze także powinien ci wystarczyć na długo

-
- Forum Audi 80
Uc niestety ręcznie więcej zakryje rys niż usunie,tym bardziej na ori lakierze audi .Mówię to z własnego doświadczenia a zajmuje się Detailingiem.Od siebie polecam sytem 3m ,menzerny,kochchemie,rupesa i pasty sonaxa które są rewelacyjne ale bardzo drogie.Nie ma co się bawić ręcznie,maszyna i do dzieła.Szkoda,ze nie mialem pod ręką aparatu bo bym zrobił zdj z korekty lakieru w s8
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Ja tam nie narzekam i nie widzę by rysy ponownie się pojawiały. Używam go już 3 rok i tylko ręcznie i odnawia lakier bardzo dobrze. Produkty 3M też są dobre ale używałem ich tylko na mocne zarysowania. Na hologramy używam "lżejszych" produktów.Damian80b4LDZ pisze:Uc niestety ręcznie więcej zakryje rys niż usunie,
Niestety nie używałem go ale jak starcza na max 5 myć to trochę nietrwały. Ten FK1000 przeżył u mnie cała zimę i jeszcze w lutym kropelkowanie było do przyjęcia. Możliwe że tak długo wytrzymał bo używam jeszcze tego QD po myciu.Kofper pisze:Wosk mam od Meguiars NXT 2.0 czytałem że dobry tylko że starcza tylko na 4-5 myć
Myj najlepiej szamponem o neutralnym PH to dłużnej wosk wytrzyma. Ja nie stosuje jakiś super szamponów tylko zwykłego Tenzi neutro za 9zł
Ja używam IPĘKofper pisze:A odtluszczasz czym?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80