Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 abt] chłodnica

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
ja32
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 abt] chłodnica

Post autor: ja32 » 08 kwie 2015, 18:35

witam.rozszczelnila mi sie chlodnica od silnika i cieknie z niej plyn a moja audi to jak wyzej pisalem 2.0 abt z klimatyzacja.Klimatyzacji nie uzywa-sciagnalem pasek z kompresora gdyz mialem krzywe kolo klinowe na silniku i pozbylem sie paska od klimy co za tym idzie nie bedzie uzywana.
I teraz moje pytanie : czy bedzie pasowala chlodnica od wersji bez klimy ?? gdyz jest tansza i wolal bym nie przeplacac sokro i tak nie uzywam klimy.

PS. posiadam na sprzedanie kompresor do klimy audi 80 b4

Awatar użytkownika
LUPO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LUPO » 08 kwie 2015, 20:52

jak już się pozbywasz klimy bo nie potrzebna i szkoda kasy to nie wymieniaj chłodnicy bańka z wodą w bagażniku będzie tańsza i dolewka co jakiś czas

ja32
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ja32 » 09 kwie 2015, 11:19

nie wiem Lupo czy powaznie piszesz czy robisz sobie jaja ale ja nie wyobrazam sobie dolewac co pare dni wode do chlodnicy dlatego,ze :
-zwyklej wody nie wleje bo w zime zamarznie
-plyn jak bym mial kupowac 5 l co tydzien to tez oszczedne to nie bedzie
-po trzecie plamy na parkingu zostawiam az w koncu sie ktos przyczepi i podpieprzy na psiarnie i mandat mi wystawia

Awatar użytkownika
paweloli
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: paweloli » 09 kwie 2015, 11:53

Ja u siebie tez wywalilem kliame i kupilem na alledrogo jakas nie oryginalna chyba za okolo stowke. Zobacz jaka masz ta chlodnice, zamow i bedziesz mial spokoj. Z tego co widzialem sa rozne rodzaje z wyjsciami wezy po jednej stronie i miejscem na czujnik na dole i po obu stronach chlodnicy. Zobacz jak jest u ciebie.

Awatar użytkownika
quattroBandit
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: quattroBandit » 11 kwie 2015, 13:25

jeśli nie masz zamiary używać klimatyzacji to ją zdemontuj i sprzedaj potrzebującym. :) Wtedy bez problemu będziesz mógł zakupić nową chłodnicę dla wersji bez klimatyzacji. :) Polecam Behr lub ewentualnie Nissens. Wszelkie chińskie wydumki możesz sobie odpuścić, bo Ci się dosłownie rozpadną w dłoniach. Jedynie tak jak poprzednik napisał - sprawdź dokładnie gdzie masz wyjścia na węże i czujnik, bo bywało troszkę różnych wersji. :)
Możesz też zakupić tańszą 20letnią używkę, tylko pamiętaj że nigdy nie wiesz w jakim jest stanie i jak bardzo jest zakamieniona.
A tak jak Lupo pisał raczej nie rób - woda nie dość, że szybciej się gotuje niż płyn chłodniczy, to dodatkowo przez swój skład powoduje korozje w silniku. Od biedy można lać destylowaną, chociaż po pewnym czasie ta dolewana woda wyjdzie dużo drożej niż kupno nowej oryginalnej chłodnicy. ;)

Awatar użytkownika
tomek83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek83 » 11 kwie 2015, 19:08

quattroBandit pisze:Polecam Behr lub ewentualnie Nissens. Wszelkie chińskie wydumki możesz sobie odpuścić, bo Ci się dosłownie rozpadną w dłoniach.
Ja wsadziłem nową chłodnicę Nissens ok. 2 lat temu i do tej pory sprawuje się dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl