[80 B4 1Z] Stuki na skręconych kołach...
- wszystkozajete
- Forum Audi 80
Trochę odkopię
U mnie słychać często pojedyncze puknięcie jakby z lewej strony..
Luzach na półosiach jak i elementach zawieszenia nie ma, łożyska amorków niedawno wymieniane na ori i brak poprawy.
Ogólnie słychać to podczas ruszania po parkowaniu ''spod'' krawężnika, bądz manewrowania przed parkowaniem, tudzież zawracania na skręconych kołach.
Możliwe aby któryś z przegubów się wysypał?
Czytam w różnych wątkach, że niektórzy wymieniali, a nie pomagało, więc szkoda kasę wydać na przód...
U mnie słychać często pojedyncze puknięcie jakby z lewej strony..
Luzach na półosiach jak i elementach zawieszenia nie ma, łożyska amorków niedawno wymieniane na ori i brak poprawy.
Ogólnie słychać to podczas ruszania po parkowaniu ''spod'' krawężnika, bądz manewrowania przed parkowaniem, tudzież zawracania na skręconych kołach.
Możliwe aby któryś z przegubów się wysypał?
Czytam w różnych wątkach, że niektórzy wymieniali, a nie pomagało, więc szkoda kasę wydać na przód...
W ubiegłe wakacje, stuki przy manewrach wyeliminowałem wymieniając tulejki wahacza. Wtedy pomogło. Teraz po zimie pojawiły się nowe stuki i do wymiany poszły poduszki amora i odboje. Stuki na razie zniknęły.
Diagnosta znalazł mi w tylnym prawym kole luz na łożysku, który objawia się stukiem. Podobno z tył można to wyregulować, ale jeszcze tego nie poprawiałem.
Diagnosta znalazł mi w tylnym prawym kole luz na łożysku, który objawia się stukiem. Podobno z tył można to wyregulować, ale jeszcze tego nie poprawiałem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Hubert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Ja z 1.5 roku walczyłem z takimi pojedynczymi stukami. Zjazd z krawężnika czy podjazd i jeb Manewry na parkingu w lewo jeb, odbijam w prawo jeb Szału dostawałem! Przyczyną był luźny wkład w mcpersonie. Nie rozbierałem go co prawda, ale wymieniłem na używki całe razem ze sprężynami. Teraz cicho aż głupio Poduszki jeszcze klepią ale to już przeżyję, bo nie drażni tak strasznie ucha