Witam. Mam problem ze skrzynią biegów w swojej audi... Od jakiegoś czasu wrzucenie pierwszego biegu było u mnie nie możliwe więc dziś postanowiłem się tym zająć... A więc rozebrałem tapicerkę dostałem się do wybieraka biegów i zacząłem kombinować. I teraz mój problem. Po odkręceniu dwóch śrub trzymających wybierak bez problemu mogłem wbić wszystkie biegi gdy jednak wybierak przykręciłem ginie mi jedynka... kiedy śruby są odkręcone cały układ mogę podnieść do góry a wtedy bezproblemowo wbijam i jedynkę i całą resztę. Postanowiłem popatrzeć od podwozia i przy skrzyni gdzie znajduje się dolna część wybieraka (nie wiem jak to nazwać) z jednej strony widoczne jest zarysowanie podwozia od tego właśnie układu... Czyli wywnioskowałem choć nie wiem czy dobrze że ta dolna część układu wybieraka która jest przy boku skrzyni jest tak jak by opuszczona... Może ktoś z was miał podobny problem lub wie co jest przyczyną także liczę na waszą pomoc

[ Dodano: 2015-04-12, 14:03 ]
Może to coś pomoże. Wrzucam zdjęcie gdzie zaznaczyłem właśnie miejsce gdzie wydaje mi się być luz. Ogólnie cała ta dolna część wybieraka jest jak by zluzowana. Czy to się jakoś reguluje czy coś czy w ogóle jest możliwość by to się zluzowało?