[2.8 V6 AAH] pompa dwuczlonowa hamulcow.
[2.8 V6 AAH] pompa dwuczlonowa hamulcow.
WItam!
Mam problem z pompa do wspomagnai i hamulcow hydraulicznych...nie robi cisnienia i hamulec jest twardy przez caly czas,czy ktos moze mial juz z tym wczesniej problem?czy w gre wchodzi tylko wymiana/regeneracja?jesli ktos zna jakies namiary na taka pompe albo tez osobe ktora zregeneruje to prosil bym o info.
z gory dziekuje.
Mam problem z pompa do wspomagnai i hamulcow hydraulicznych...nie robi cisnienia i hamulec jest twardy przez caly czas,czy ktos moze mial juz z tym wczesniej problem?czy w gre wchodzi tylko wymiana/regeneracja?jesli ktos zna jakies namiary na taka pompe albo tez osobe ktora zregeneruje to prosil bym o info.
z gory dziekuje.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2015, 07:27 przez adrians8, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
adrians8, https://audi80.pl/-zanim-cos-tu-napi ... vt9608.htm
A po za tym chyba każda 80 miała wspomaganie, zapodaj fotkę jak możesz jak to jest u ciebie.
A po za tym chyba każda 80 miała wspomaganie, zapodaj fotkę jak możesz jak to jest u ciebie.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
W 80 v6 bywały zamiast serwa podciśnieniowego, było wspomaganie hydrauliczne czyli pompa oleju kierowniczego miła dwie funkcje do układu kierowniczego i do układu hamulcowego A zamiast serwa był siłownik wspomagający czyli jak wyżej kolega pisze siłownik wspomagający i pompka hamulcowa jako jedność.
Będzie ci ciężko tylko regeneracja, bo to rzadkość.
Będzie ci ciężko tylko regeneracja, bo to rzadkość.
akumulator nowy,wspomaganie dziala jak powinno a pompka nie robi cisnienia na hamulce i pedal jest twardy no i na desce pali sie wykrzyknik tzn.miga caly czas(chyba,ze odlacze wtyczke od zbiorniczka plynu)Koles ktory mi to sklada jest ograniety w temacie a problem powstal chyba dlatego,ze ktos zalal caly uklad zlym plynem...dzis dostalem info na priva,ze jeden z uzytkownikow ma taka pompe i czekam na fotki aby potwierdzic bo chyba tylko wymiana...