[80 b4 1.9 tdi 1z] Przekladka prawych przednich drzwi
[80 b4 1.9 tdi 1z] Przekladka prawych przednich drzwi
Witam musze przelozyc drzwi niestety lusterko wogole nie chce sie zlozyc, smarowalem i nic a nie chce go polamac, zeby bylo smieszniej lewe poszlo bez problemu. Pytanie czy jak sciagne drzwi to bede mial mozliwosc jego demontazu. Wyczytalem ze z regulacja nie bedzie tak latwo wpadlem na pomysl zeby odkrecic tylko gorne i dolne sruby przy drzwiach nie ruszajac zawiasu jedank napewno bedzie trzeba wyregulowac. Jest jakis sposob zeby zrobic przekladke z jak najmniejsza ingerencja w ustawieniach drzwi??
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
nieNeo pisze:Pytanie czy jak sciagne drzwi to bede mial mozliwosc jego demontazu.
Użyj większej siły, musi pójść.
czy jest łatwiejszy sopsób nie wiem ale ja wsio rozebrałem i złożyłem bez problemu i nie widze tam jakiejś wielkej filozofiJest jakis sposob zeby zrobic przekladke z jak najmniejsza ingerencja w ustawieniach drzwi??
zdejmujesz tapicerke ,zciągasz ramke ,odpinasz kable przewody od zamka ,torksem odkrecasz srubu od dwi i już gotowe da rady samemu ja zmienilem tak juz strone kierowcy cała bez problemów ,no jeszcze wczesniej lusterko ,jak nie chce sie odkrecic bo śruba zaśniedzała to rozwiercasz ja i juz ,zostaje wkładke przełozyc do nowych
http://ifotos.pl/zobacz/201504141_wwhpxqx.jpg
Planuje odkrecic sruby z prawej strony wtedy bede musial mniej regulowac. a zawias zostawiam w spokoju
Planuje odkrecic sruby z prawej strony wtedy bede musial mniej regulowac. a zawias zostawiam w spokoju