Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] Problem z odpalaniem

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kosa006
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABK] Problem z odpalaniem

Post autor: kosa006 » 21 kwie 2015, 01:32

Witam,

Wczoraj kupiłem B4 2.0 z instalacją LPG ze skrzynią automatyczną. Po kupnie zabrakło mi benzyny po czym poszedłem na stacje i zalałem 5 litrów benzyny z kanistra. Po zalaniu samochód nie chciał od palić przez dłuższy czas (długo kręciłem) po czym odpalił ale z prawej strony silnik dobiegł dźwięk uderzenia (samochód stał w miejscu, skrzynia biegów na pozycji P). Od tego czasu samochód ma problem z odpaleniem. Gdy przekręcę kluczyk słychać że samochód odpala ale jak przestane kręcić rozrusznikiem to gaśnie. Dopiero gdy kręcę tyle czasu aż wskazówka obrotomierza podniesie się (za każdym obrotem rozrusznika podnosi się) do 10 tyś to samochód nie gaśnie. Jak już odpali to jedzie bez problemu. Teraz mam pół baku benzyny.

Oczywiście samochód zawsze odpalam na benzynie a nie na gazie!

Jeśli napisałem to w złym dziale to przepraszam bardzo.

Proszę o pomoc, pozdrawiam! :)

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 21 kwie 2015, 10:48

Może jednak odpalałeś na gazie że strzeliło z prawej strony (tam jest kolektor, "guma" i przepływomierz). Albo masz zepsuty przełącznik gazu że podaje gaz mimo że masz ustawioną benzynę. Albo parownik przepuszcza gaz po zgaszeniu i zawala filtr powietrza.

Co do problemu to zobacz przepływomierz czy się nie zacina i czy guma łącząca przepływomierz z przepustnicą jest szczelna i czy nie odpadł od niej żaden wąż.

Rozumiem że instalacje masz na mikserze (I albo II generacja) .

Awatar użytkownika
kosa006
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kosa006 » 23 kwie 2015, 08:23

Okazało się że guma łącząca przepływomierz jest dziurawa. Już zakupiłem używkę. Tak ogólnie to ciężki temat do znalezienia ta guma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl