[B4 1.9TDI 1Z ] umarł i zmartwychwstał
[B4 1.9TDI 1Z ] umarł i zmartwychwstał
Siema. A wiec tak. Auto - audi 80 1z 1993rok osprzęt boscha ( w styczniu zmieniony nastawnik na sprawny NIE regenerowany a 2tys. Km temu zmieniony pasek rozrządu i ustawiony kąt wtrysku ). Po południu wyjeżdżam do lekarza. Dojeżdżam do ulicy, włączam sie do ruchu. Jedynka do 1,5 tys obrotów, sprzęgło i zonk auto zgaslo. Zdazylem zjechać na pobocze cale szczęście. Kręcę i nic. Poszedłem do domu po plaka i klucz 10 żeby oslone odkręcić i oblukac co tam jest. Przyszedłem odkrecilem no i nic nie widac. Kolejna próba odpalenia i nic. Zepchnalem chrupka na podwórko (100m i z górki wiec luz ). Popatrzalem, pomodlilem sie i odpalil. Co moglo byc przyczyna? Jeżdżę do Niemiec nim, miesięcznie robię 3tys km i nie chce żeby mnie zawiódł bo w de naprawa jest baaardzo droga. Auto u mnie w rodzinie od 9 lat i 9 lat nie widział czerwonki. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
Zdenerwowany wczorajszą akcją pojechałem do mechanika. Z czterech mechaników trzech nie mogło się połączyć z boschem ;P Ogólnie komp żadnych błędów nie pokazał więc pojechałem na chate. Wróciwszy do domu wjechałem do garażu i zdjąłem osłonę rozrządu i się wku...łem. 6tyś km. temu zmieniany był pasek rozrządu i oto co się z nim stało
Ogólnie zauważyłem też że pasek nie chodzi równo po kołach
Wow co mu od....ło? Stary pasek w porównaniu do tego wygląda jak nowy. Co jest nie tak?
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2015-04-28, 15:26 ]
Nie używaj wulgaryzmów :!: :!: :!:
Ogólnie zauważyłem też że pasek nie chodzi równo po kołach
Wow co mu od....ło? Stary pasek w porównaniu do tego wygląda jak nowy. Co jest nie tak?
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2015-04-28, 15:26 ]
Nie używaj wulgaryzmów :!: :!: :!:
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, 15:25 przez _razor_, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
:shock:_razor_ pisze:A czym napinacz zawinił? Luzu nie miał to go nie wymienialem. P.s. Na takim pasku można jeździć? Bo o. Troche spilowany jest tylko
Tak się kończą oszczędności. Jak to można napinacza nie wymieniać? Czym prędzej kup nowy zestaw rozrządu bo na tym do Niemiec już nie dojedziesz.
I na moje oko napinacz za mocno napięty. Kto Ci to robił?