[B4 2.6 ABC] Czujnik położenia wałka rozrządu. Naprawialny ?
patrzyles czy kable przy hallu sa cale pod guma wtyczki czy nie wisza na wlosku? . Popatrz na kable przy pozostałych czujnikach walu i punktu gmp potrafią się przecierać . Miałeś tak ze zgasł podczas jazdy ?jeśli tak to raczej czujka obrotow . Przy walnietym czujniku punktu gmp potrafi jechać ale już później nie odpalisz mimo sprawnego halla i czujki obrotow walu .
no właśnie z hallem mam troche cyrk bo ktoś tam coś rzeźbił wcześniej i nie mam wtyczki do halla... ktoś spiął halla lutownicą no i musiałem tam dorobić własną wtyczkę ale raczej jest ok...
co do gaśnięcia silnika to nie!! jak odpali to już jedzie!!
i zróbmy jeszcze powtórkę!!
to ile wreszcie jest tych czujników?
halla
obrotów wału
gmp
czujnik punktu zapłonu
?
pozdrawiam
co do gaśnięcia silnika to nie!! jak odpali to już jedzie!!
i zróbmy jeszcze powtórkę!!
to ile wreszcie jest tych czujników?
halla
obrotów wału
gmp
czujnik punktu zapłonu
?
pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
są 3 czujniki.
Hall i dwa indukcyjne na wale (te indukcyjne są chyba identyczne, może różnią się długością kabla).
Hall i dwa indukcyjne na wale (te indukcyjne są chyba identyczne, może różnią się długością kabla).
Potwierdzam, ostatnio podłączałem u siebie ECUmastera DET3 do czujnika punktu zapłonu i jak na odpalonym silniku go odłączałem to pracował jakby gdyby nic. Podobnie można odłączyć halla po odpaleniu choć nie wiem czy po odłączeniu obydwu na raz nie zgaśnie.bzibzi pisze:Przy walnietym czujniku punktu gmp potrafi jechać ale już później nie odpalisz mimo sprawnego halla i czujki obrotow walu .
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80