Witam wszystkich jestem tu nowy. 😊
Mój problem dotyczy audi 90 2.3 NG
po zakupie audi zawiesił mi się zawór wymieniłem głowice ale między czasie grzebal w samochodzie papa! !!
Po złożeniu głowicy auto chodzi jak by było w trybie awaryjnym ciężko odpala i kuleje na wolnych obrotach. Po wypieciu wszystkich kostek (przepustnicy silniczek krokowy regulatora ciśnienia wtrysku ) "wszystkich" auto chodzi tak samo. Spaliny są strasznie duszace i w oczy aż szczypie. Dziś odebrałem go od elektryka i powiedział ze "plus nie dochodzi do komputera"
Są nowe założone świece kopułaka palec i przewody.
Proszę o pomoc Pozdrawiam 😊
[B3 2.3 NG] brak prądu w komputerze
[B3 2.3 NG] brak prądu w komputerze
Ostatnio zmieniony 06 maja 2015, 10:13 przez Zyzial, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
I co nic z tym nie zrobił? Co z niego za elektryk że postawił taką diagnozę i nawet nie naprawił takiej prostej usterki.Zyzial pisze:Dziś odebrałem go od elektryka i powiedział ze "plus nie dochodzi do komputera"
Jak po wypięciu wtyczki z regulatora ciśnienie paliwa chodzi tak samo i go zalewa to pewnie problem jest mechaniczny (źle wyregulowany przepływomierz albo zgięta tarcza przepływomierza) bo przy zimnym silniku silnik po wypięciu tej wtyczki powinien zgasnąć bo zniknie ssanie.
Szczerze to nie sprawdzalismy bezpieczników 😩
Elektryk chciał za tą usługę 400zł stwierdziłem ze to za drogo trochę😨
Do puki silnik trochę się nie nagrzeje to zgaśnie po chwili. 😣
Po za nierówna pracą silnika na wolnych obrotach i strasznym smrodem z rury wydechowej na biegu jałowym jest ok. Auto ma kopa nie dławi się na wyższych obrotach i nie kopci
[ Dodano: 2015-05-05, 17:38 ]
Czy odpowiada za to któryś z przekaźników ?
[ Dodano: 2015-05-05, 17:39 ]
Czy odpowiada za to któryś z przekaźników? ?
Elektryk chciał za tą usługę 400zł stwierdziłem ze to za drogo trochę😨
Do puki silnik trochę się nie nagrzeje to zgaśnie po chwili. 😣
Po za nierówna pracą silnika na wolnych obrotach i strasznym smrodem z rury wydechowej na biegu jałowym jest ok. Auto ma kopa nie dławi się na wyższych obrotach i nie kopci
[ Dodano: 2015-05-05, 17:38 ]
Czy odpowiada za to któryś z przekaźników ?
[ Dodano: 2015-05-05, 17:39 ]
Czy odpowiada za to któryś z przekaźników? ?
-
- Forum Audi 80
Jak chcesz to mogę ci wypisać na których złączach komputera zapłonu i komputera wtrysku powinien być plus to sobie posprawdzasz a jak nie będzie to sobie podciągniesz.
Zasilanie komputera i wszystkigo pod maską to któryś z bezpieczników przypiętych przy krawędzi skrzynki bezpieczników.
Zobacz czy masz plus po zapłonie na czarno-niebieskich na wtyczce silniczka krokowego, włącznika przepustnicy i filtra węglowego. Jak dobrze pamiętam to ten plus idzie przez ten sam bezpiecznik (numer 28 bodajże) co zasilanie sterownika wtrysku.
A cena za naprawę tego naprawdę astronomiczna.
Zasilanie komputera i wszystkigo pod maską to któryś z bezpieczników przypiętych przy krawędzi skrzynki bezpieczników.
Zobacz czy masz plus po zapłonie na czarno-niebieskich na wtyczce silniczka krokowego, włącznika przepustnicy i filtra węglowego. Jak dobrze pamiętam to ten plus idzie przez ten sam bezpiecznik (numer 28 bodajże) co zasilanie sterownika wtrysku.
A cena za naprawę tego naprawdę astronomiczna.
-
- Forum Audi 80
Dzięki wielkie🍺
Jak wszystko pozprawdzam, to napiszę co i jak.😊
[ Dodano: 2015-05-27, 15:38 ]
Cześć wszystkim ponownie 😊
Posiedziałem troszkę przy Audi i mam parę pytań...
-na którym pinie przy kostce w komputerze powinno być napięcie ? I ile? Bo u mnie nie ma w ogóle na żadnym pinie
-czy mogę podłączyć bezpośrednio z akumulatora napięcie żeby sprawdzić czy wszystko działa.
Po wypieciu akumulatora samochód chodzi tak samo...😢
[ Dodano: 2015-06-09, 13:03 ]
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc z moim problemem? Audi stoi cały czas w garażu :cry:
Jak wszystko pozprawdzam, to napiszę co i jak.😊
[ Dodano: 2015-05-27, 15:38 ]
Cześć wszystkim ponownie 😊
Posiedziałem troszkę przy Audi i mam parę pytań...
-na którym pinie przy kostce w komputerze powinno być napięcie ? I ile? Bo u mnie nie ma w ogóle na żadnym pinie
-czy mogę podłączyć bezpośrednio z akumulatora napięcie żeby sprawdzić czy wszystko działa.
Po wypieciu akumulatora samochód chodzi tak samo...😢
[ Dodano: 2015-06-09, 13:03 ]
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc z moim problemem? Audi stoi cały czas w garażu :cry: