[80 1.9 tdi 1Z] Elektrozaworki
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
[80 1.9 tdi 1Z] Elektrozaworki
Koledzy zaczal mi cykac jeden z elektrozaworow ktore sa umieszczone za filtrem powietrza jest on koloru bezowego,mam przeplywke bosha,do tego zaworku dochodzi brazowa wtyczka,obok jest jeszcze drugi czarny i wiekszy,przejechalem dzisiaj okolo 100km i ten czarny byl goracy a bezowy cykal,powiedzcie czy to jakas wada i czy te objawy maja wplyw na silnik bo ja z elektryki jestem zupelna noga.Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odpowiedzi
-
- Forum Audi 80
myslalem juz ze cos nie tak bo wczesniej tego nie bylo,zobaczylem dzisiaj ze ma przetarty wezyk gumowy ktory idzie do intercoolera mosze go naprawic moze to jest przyczyna cykania,wymienilem tez sobie rozrzad,mam pytanko trzeba sie podlaczac pod komopa zeby dokonac korekty wtrysku bo zauwzylem ze nowy pasek jest mniej rozciagniety i troszke mi sie znaczki przsunely.
-
- Forum Audi 80
porobilem sobie znaczenia przy wymianie na starym pasku i jak zalozylem nowy to kolo od walka rozrzadu troszke bylo przesuniete w prawo patrzac od przodu auta,rozrzad pracuje idealnie,mysle ze stary pasek byl rozciagniety z tad ta zmiana,a co za tym idzie mogl sie zmienic poczatek wtrysku,tak mysle,i moze to trzeba skorygowac? zobacze jeszcze po przejechaniu paru klocow moze wszystko wroci na miejsce co o tym sadzicie?