Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 1.9 tdi 1Z] Elektrozaworki

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Marcin D
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin

[80 1.9 tdi 1Z] Elektrozaworki

Post autor: Marcin D » 16 gru 2007, 21:20

Koledzy zaczal mi cykac jeden z elektrozaworow ktore sa umieszczone za filtrem powietrza jest on koloru bezowego,mam przeplywke bosha,do tego zaworku dochodzi brazowa wtyczka,obok jest jeszcze drugi czarny i wiekszy,przejechalem dzisiaj okolo 100km i ten czarny byl goracy a bezowy cykal,powiedzcie czy to jakas wada i czy te objawy maja wplyw na silnik bo ja z elektryki jestem zupelna noga.Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odpowiedzi <piwo>

nivre
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: nivre » 17 gru 2007, 09:08

Witam. Ten zaworek to N75 i on ma cykać. Jeśli auto nie straciło mocy, to wszystko jest ok.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 17 gru 2007, 09:24

Dokładnie tak jak pisze kolega nivre, ten drugi jest ciepły z racji ciepłego powietrza ktore przez niego przepływa, jak masz moc to niczym sie nie przejmuj.

Marcin D
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin D » 17 gru 2007, 19:46

myslalem juz ze cos nie tak bo wczesniej tego nie bylo,zobaczylem dzisiaj ze ma przetarty wezyk gumowy ktory idzie do intercoolera mosze go naprawic moze to jest przyczyna cykania,wymienilem tez sobie rozrzad,mam pytanko trzeba sie podlaczac pod komopa zeby dokonac korekty wtrysku bo zauwzylem ze nowy pasek jest mniej rozciagniety i troszke mi sie znaczki przsunely.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 17 gru 2007, 19:54

Nie musisz robić zadnej korekty, jak wszystko dobrze chodzi to nie szukaj dziury w całym. PS. Jak przestawiły Ci sie znaczki to coś jest nie tak... powinno byc wszystko idealnie na znakach tymbardziej na nowym pasku.

Marcin D
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin D » 17 gru 2007, 20:52

porobilem sobie znaczenia przy wymianie na starym pasku i jak zalozylem nowy to kolo od walka rozrzadu troszke bylo przesuniete w prawo patrzac od przodu auta,rozrzad pracuje idealnie,mysle ze stary pasek byl rozciagniety z tad ta zmiana,a co za tym idzie mogl sie zmienic poczatek wtrysku,tak mysle,i moze to trzeba skorygowac? zobacze jeszcze po przejechaniu paru klocow moze wszystko wroci na miejsce co o tym sadzicie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl