[ALL] How-To: Przełącznik zespolony (kierunki i światła).
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
u mnie w jednym padly dlugie po przeczyszczeniu zaczle sie dziac szopki a to swiatel nie bylo jak poprawilem to kierunków itp dalem spokoj wzielem sie za 2 sztuke ktorej tez nie naprawilem brak kierunków i brak podswietlenia zegarow co nie laczy w pajaku rozbieralem ze 20 razy nic nie pomagalo zlozone oczywiscie dobrze
pozostaje kupno i przekladka bo brak mi sil juz
pozostaje kupno i przekladka bo brak mi sil juz
A u mnie problem jest taki, że przepaliła mi się wtyczka w wielostyku. Rozebrałem wszystko, przeczyściłem i teraz głupia sprawa - nie zrobiłem fotki gdzie jakie piny mają być we wtyczce wielostykowej. Mam 10 pinów (56, 56a, X, PR, PL, 30, 56b, P, 58 i jeden niepodpisany). Ktoś wie jakie kolory kabli do jakiego pina mają iść? Dzięki za pomoc
podepne sie pod temat ,zabrałem sie za montaż tempomatu ,musiałem przeszczepić manetke ,no działalo wszystko ,teraz wracam oczywiście w nocy a tu nie ma mijania i drogowych postoje są coś mnie sie wydaje że zchszaniłem w pająku ale sie naprawi ,chodi mi o to czy średnica pająków (otworu który przychodzi na kolumne )taka sama w b4 niezależnie od rocznika mam jakiegoś i nie pasuje a chciałbym sie zaopatrzyć na wypadek awari
elbula, ja mam dokładnie to samo. Wziąłem sie za tempomat, już działał więc chciałem przeszczepić manetke od kierunkowskazów na tą z tempomatem, bo kupiłem z inną średnicą niż ta u mnie. Po złożeniu działają pozycyjnę, ale nie ma swiatel mijania. Kontrolka na desce zapala się dopiero jak wlącze światła mijania. Podejrzewam, że to przez tą czterostykową blaszkę. jest ktoś to w stanie potwierdzić lub miał podobny problem?
drivtens pisze:elbula, ja mam dokładnie to samo. Wziąłem sie za tempomat, już działał więc chciałem przeszczepić manetke od kierunkowskazów na tą z tempomatem, bo kupiłem z inną średnicą niż ta u mnie. Po złożeniu działają pozycyjnę, ale nie ma swiatel mijania. Kontrolka na desce zapala się dopiero jak wlącze światła mijania. Podejrzewam, że to przez tą czterostykową blaszkę. jest ktoś to w stanie potwierdzić lub miał podobny problem?
ja rozwiazałem blaszka ze spręzynka ta od gury mi sie zle usadowila jak zkładałem i wyskoczyła teraz jest git