W Niedziele dokonałem zakupu 80'tki.Buda jest znakwana jako AAZ, i myślałem że taki motor tam siedzi. Sprzedawca mówił że w komorze silnika była jakaś rzeźba i prawdopodobnie był robiony swap. Tak czy siak stoi na placu przerejestrowane i w miare już poogarniane z wizualki.
I tutaj się pojawia problem. Przy kupnie byłem przekonany ze kupuje AAZ'a, po przejażdżce stwierdziłem że słabe osiągi są spowodowane tym że po prostu te 75km dają mi taką moc, nie przeszkadza mi to w niczym bo nie kupiłem go na wyścigi, ale po obejrzeniu dokładnie komory silnika ze znajomym zauważyliśmy że tego swapa musiał robić jakiś magik. Kable i czujniki są poizolowane i po prostu nie są powpinane. Okazało się że motor jaki tam siedzi to jest 1z.
Z moich oględzin wynika że komputer (lewa strona podszybia) jest z AAZ'a bo ma wpięcie tylko na jeden pin.
Turbina nie jest podłączona bo nie czuć tego tzw. wciśnięcia w fotel, tylko jest jednostajna moc.
I tutaj mam pytanie. Ile by kosztował komputer od 1Z'a i ogarnięcie tematów z turbiną i podłączeniem jej ? Dodam że pompa jest analogowa a nie elektryczna.
Przepraszam za błędy ponieważ średnio jeszcze ogarniam tematy mechaniki tego auta, nie linczujcie mnie za to

Dziękuje z góry za jakąkolwiek podpowiedź.