[B4 2.6 ABC] Instalacja pompki paliwa
[B4 2.6 ABC] Instalacja pompki paliwa
Witam
Mam problem z instalacja do pompki paliwa. Pompka paliwa jest na krótko podłączona do przełącznika, póki go nie przełączę to pompka nie pompuje paliwa. Co może być przyczyna takiego zabiegu?? Dodam, ze auto niedawno kupiłem i taki patent już zastałem, może już ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać?
Dziękuję i pozdrawiam.
Mam problem z instalacja do pompki paliwa. Pompka paliwa jest na krótko podłączona do przełącznika, póki go nie przełączę to pompka nie pompuje paliwa. Co może być przyczyna takiego zabiegu?? Dodam, ze auto niedawno kupiłem i taki patent już zastałem, może już ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać?
Dziękuję i pozdrawiam.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Właśnie nie, dlatego w skrzynce bezpieczników jest przekaźnik pompy paliwa starowany z ECU silnika. Załączenie pompki następuje na chwilę po włączeniu zapłonu oraz gdy silnik się kręci.MarianZLW pisze:a nie powinno być napięcia cały czas? Przecież prąd do pompki musi dochodzić cały czas.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2015, 20:49 przez maciek889, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
To już zrozumiałem dla mnie w 100% myślałem ze to wcześniej były tylko jakieś propozycje takiego zabiegu
[ Dodano: 2015-07-13, 19:59 ]
Panowie i ew panie jest problem bo podłączyłem prostownik w celu naładowania akumulatora i sprawdzenia tej instalacji. Podłączyłem kabelki tak jak by to była oryginalna instalacja i niestety stało się to czego nie chciałem żeby się stało. Po podłączeniu pompka nie pompuje paliwa. Przekaźnik dobra bo sprawdzony i czuć że coś w nim przeskakuje. Wie ktoś może co może być jeszcze przyczyną niedziałającej pompki?
[ Dodano: 2015-07-13, 19:59 ]
Panowie i ew panie jest problem bo podłączyłem prostownik w celu naładowania akumulatora i sprawdzenia tej instalacji. Podłączyłem kabelki tak jak by to była oryginalna instalacja i niestety stało się to czego nie chciałem żeby się stało. Po podłączeniu pompka nie pompuje paliwa. Przekaźnik dobra bo sprawdzony i czuć że coś w nim przeskakuje. Wie ktoś może co może być jeszcze przyczyną niedziałającej pompki?
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub