Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B4 2.0 ABK ] Przekładka głowicy z ACE 16V na ABK

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
emanuel33

Post autor: emanuel33 » 25 lip 2015, 13:14

Daj ling do gumy jaką założyłeś z filtra do przepustnicy. Obudowa widzę że z abk.

Awatar użytkownika
Jarek-LT
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Jarek-LT » 26 lip 2015, 08:58

Obudowa ori jednak przepływka przerobiona jak wspominałem wcześniej. Przelot duzo większy jednak na razie skutkuje to słabym wchodzeniem na obroty, krztusi się silnik.
Trochę próbowałem polużnić sprężynę na przepływce i jest lepiej ale na nieprzerobionym pracuje normalnie. Może jakieś podpowiedzi żeby lepiej to nastroić.

Macie link do gum silikonowych. zakładacie na nią króciec i wywalacie odmę na ''wolną''
Łącznik silikon potrzebny wg. ori. 80 x 70mm. U mnie jest 102 x 89mm.

http://fmic.pl/17-kolanka-redukcyjne-90-?p=3 <ok>

-----------------------------------------------

Oj wspomnę jeszcze o czujniku halla. Nie chciał chodzić na ori w aparacie, albo był walnięty albo nie przystosowany do elektroniki z ABK. Zmieniłem na swój z ABK i silnik działa jednak chyba i tak jest walnięty bo nie działa mi obrotek. Nie wiem czy posilić się jakimiś podróbkami z allegro - może to być znów szajs a ori kosztuje 250zł.

luckash
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luckash » 26 lip 2015, 10:29

Mogłeś już dać pospawać ten kolektor niż go lepić, od drgań Ci to popęka. Ja bym proponował wywalić tą elektronikę silnika co teraz masz i wsadzić easyecu, dorobisz sobie trigger na wał i sam ogarniesz sobie strojenie. Pozbędziesz się przy tym przepływki. Przerobisz kolektor tak by dać jedną dużą przepustnicę. A jak lubisz mieć ich więcej to zakładaj itb.
W 8v kiedyś zakładałem 2 gaźniki albo ori gaźnik i dorobiona kolejna przepustnica zamiast jeża. Roboty z tym co nie miara a efekt mizerny. Jedynie nie wstydził się konsumować więcej paliwa :-P

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 26 lip 2015, 12:29

Wywal przepływkę. Jakiego masz kompa teraz który steruje silnikiem? Posiada Map Sensor? Nie brałeś przypadkiem ode mnie kompa?

Awatar użytkownika
Jarek-LT
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Jarek-LT » 26 lip 2015, 19:06

Nic od ciebie nie brałem. W chwili obecnej jest ori od ABK. Dzisiaj uporałem się w końcu z gumami dolotu i pierwsza przejażdzka. Całkiem dobrze się to kręci jednak muszę delikatnie to dotrzeć, nowe panewki, szklanki i pierścionki.

Na razie koniec z pracami, pozostało jedynie dostrajanie tego wynalazku. A tak to wygląda w wersji finalnej.
--------------------------------
Oczywiście zrobię filmik z pracy .
Ostatnio zmieniony 26 lip 2015, 19:12 przez Jarek-LT, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
jacek199315
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jacek199315 » 26 lip 2015, 19:10

video,video,video,video,video,video,video,video,video,video,video,video,video,video,video,video,video,video
zapodaj jakiś filmik ja to pracuje

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 26 lip 2015, 19:31

To zaloz swinke z map sensorem i czujnik dolotu zamiast przeplywki i do tego strojenie.

Awatar użytkownika
Jarek-LT
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Jarek-LT » 27 lip 2015, 14:51

Filmik moze nie najlepszej jakosci ale widac i słychac. <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl