Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] wyciek płynu chłodniczego.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
zbychu

[B4 2.0 ABK] wyciek płynu chłodniczego.

Post autor: zbychu » 28 lip 2015, 19:04

audi80 B4 .Witam wszystkich na forum .Od pewnego czasu ubywało płynu chłodniczego ale myślałem ze to koło objem na wężach ,bo delikatnie sie poci.Dziś po wejściu do kanału i zdjęciu osłony silnika wszystko wyszło na jaw ,jest delikatny wyciek na zaślepce (zabezpieczeniu bloku).Nie wygląda to zaciekawie spowodu złego dojścia aby ją wymienić.Martwi mnie to że próbując wymienić na nową nie uda się zrobić tego dokładnie,i będą nadal wycieki. Rozważam opcje wyczyszczenia i zaklejenia. Prożba do was ,czy ktoś robił taki zabieg,jakiego kleju używał i czy zdało egzamin.Martwi mnie rozgrzewanie i stygnięcie silnika ,czy wytrzyma klej na kurczenie i rozciąganie .
Ostatnio zmieniony 28 lip 2015, 23:23 przez zbychu, łącznie zmieniany 1 raz.

mały v8

Post autor: mały v8 » 28 lip 2015, 21:01

To właśnie zalepienie jakimiś glutami zemści się niemal na pewno> Wymieniałem kiedyś przerdzewiałe broki w zabytkowym aucie, żadna filozofia , tylko ja dorabiałem u tokarza bo były nietypowe. Zabij nowy smarując wcześniej jakimś uszczelniaczem do silników i tyle.

zbychu

Post autor: zbychu » 29 lip 2015, 12:25

Tylko żeby było dojście to bym sie nie zastanawiał i wymieniał na nowy a tam praktycznie zero manewru. Wyjmować silnik ? :shock:

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 29 lip 2015, 14:16

W którym miejscu cieknie że chcesz wyjmować silnik? Może wystarczy zdjąć trochę osprzętu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl