http://allegro.pl/turbosprezarka-turbin ... 03271.html
zamieszczam tez zdjecia mojej turbiny, chce turbine wg a nie ze zmienna geometria
to moja turbina
Nie wiem kto Ci tak "genialnie" podłaczył gruszkę od zmiennej geometri do dolotu :roll: czyli tak jak się podłacza turbiny na WG ,bez sterowania n75 ,ale pojęcia o sterowaniu turbo VNT ,to na pewno nie miał ,bo gruszka w turbo VNT jest sterowana podcisnieniem ,a nie ciśnieniem z dolotu :roll: kierownice na maxa ciągle otwarte ,turbina z tak podpiętą gruchą ,nie pompuje praktycznie wcale z dołu ....coś tam pompuje dopiero przy wyższych obrotach .Już lepiej było nie podłaczać wogóle wężyka do gruszki i zablokować gruszkę w pozycji na max wciągnietej ,czyli z zamknietymi kierownicami ...przynajmniej by w miarę z dołu coś tam pompowała...choć przy tej pompie ,żebyś nie wiem jaką turbinę założył ,to na moce powyżej 80-90 koni nie licz ,bo na samym powietrzu nie pojedziesz ,a paliwa na tej pompie ,bez gruntownego jej przerobienia ,będzie zawsze za mało 8-) Jak już chcesz coś założyć ,to t15 jak w ori ....a nie jakieś wielkie lochy z 2,5 tdi,której i tak z niedoboru paliwa ,nie masz czym rozkręcićsrebrnastrzala pisze:zamieszczam tez zdjecia mojej turbiny, chce turbine wg a nie ze zmienna geometria
to moja turbina
Nie wydaje mi się :roll: .... Gdybyś miał zapieczone kierownice ,to by pompowała grubo powyżej 1 bara ,a nie 0,1 ... kierownice stają zwykle w pozycji max zamknietej i turbo ostro przeładowujesrebrnastrzala pisze:munior mam pompe 11 mm i glowiczke od 12 mm zdjecie jest stare. sterowanie tez mam juz przerobione ale turbina ma raczej zapieczone kierowniczki i pompuje max 0.1 bara