Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Montaż suba + wzmak + głośniki

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
oOo

Post autor: oOo » 26 lip 2015, 05:54

Co lepsze na zasilanie przodu AUDISON VR 203 czy ROCKFORD FOSGATE 4.6 X a moze Alpine MRV T-300?

Awatar użytkownika
SparK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SparK » 26 lip 2015, 15:35

oOo pisze:Co lepsze na zasilanie przodu AUDISON VR 203 czy ROCKFORD FOSGATE 4.6 X a moze Alpine MRV T-300?
Zależy do jakiego przodu i jaki dźwięk chcesz uzyskać :-P
Wszystkie z podanych są jak najbardziej warte uwagi...
ROCKFORD da najwięcej energii dla dźwięku, AUDISON będzie najbardziej detaliczny a ALPINE zagra spoko naturalem :mrgreen:
marrcin pisze:Dodam , że nieraz po odpaleniu zestawu słychać brzęczenie w lewym twitterze , ktore nasila się po dodaniu gazu wzras ze wzrostem obrotów- oczywiście tylko na ściszonym radiu - po podgłoszeniu nie slychac tego dźwięku - ale po minucie - dwóch ten dźwięk całkiem milknie - nawet na ściszonym radiu . Nie wiem od czego to jest i szukam póki co rozwiązania tego problemu - mimo że wystepuje tylko przez pierwsze 2 minuty . Jak ktoś ma jakieś pomysły to bardzo proszę - mimo iż z tego co się dowiadywałem i doczytwałem - przyczyn może być setki :)
Masa lub RCA do wymiany
Ostatnio zmieniony 26 lip 2015, 20:52 przez SparK, łącznie zmieniany 2 razy.

oOo

Post autor: oOo » 26 lip 2015, 17:26

SparK pisze: Zależy do jakiego przodu i jaki dźwięk chcesz uzyskać :-P
ROCKFORD da najwięcej energii dla dźwięku, AUDISON będzie najbardziej detaliczny a ALPINE zagra spoko naturalem :mrgreen:
Alpine 9880 + morel maximo 6.2. Radio juz kupione, glosniki jeszcze moge zmienic w razie czego, ale chyba nie bardzo jest na co. Z tego co napisales to wynika, ze potrzebuje wszystkich trzech wzmacniaczy :)

Awatar użytkownika
SparK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SparK » 26 lip 2015, 18:29

oOo pisze:
SparK pisze: Zależy do jakiego przodu i jaki dźwięk chcesz uzyskać :-P
Alpine 9880 + morel maximo 6.2. Radio juz kupione, glosniki jeszcze moge zmienic w razie czego, ale chyba nie bardzo jest na co. Z tego co napisales to wynika, ze potrzebuje wszystkich trzech wzmacniaczy :)
Nie potrzebujesz... :-D każdy z tych wzmacniaczy posada w pewnym stopniu cechy swoich konkurentów.
Ja po po prostu podałem główne cechy które je wyróżniają między sobą ;-)
Dużo zależy od twojego słuchu i od muzyki której słuchasz...

Osobiście wybrałbym AUDISONA za szczegół i równowagę w brzmieniu... Na początek jak znalazł

oOo

Post autor: oOo » 29 lip 2015, 23:55

To byl dopiero fail, tyle sie zastanawialem az sie wszystko posprzedawalo...
Gdybym dorzucil 200-300 zl do glosnikow, to da sie cos wartego wydanych pieniedzy kupic w tym przedziale?

Awatar użytkownika
SparK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SparK » 30 lip 2015, 12:26

oOo pisze:To byl dopiero fail, tyle sie zastanawialem az sie wszystko posprzedawalo...
:lol:
oOo pisze:Gdybym dorzucil 200-300 zl do glosnikow, to da sie cos wartego wydanych pieniedzy kupic w tym przedziale?
Maximo na pewno Ci spokojnie starczy a jak chcesz coś więcej to poluj na Tempo 6 czy DLS R6a, kup lepsze maty np. Dynamat i przyłóż się do montażu...
Uprzedzając pytanie o wzmacniacz... Może u-dimension jr 4300?

oOo

Post autor: oOo » 31 lip 2015, 18:56

Tempo pewnie nieco lepsze od maximo, ale mierzi mnie to, ze jeszcze nie tak dawno temu kosztowaly tyle samo.

Pytanie z innej beczki, jest jakies sensowne miejsce zeby zamontowac wzmacniacz? Przykrecanie do oparcia kanapy srednio mi odpowiada, patrzalem pod fotelem, ale tam raczej jakas mala 2 kanalowka wejdzie ze wzgledu na podparcie na srodku fotela. Moze za schowkiem da sie cos upchnac? Tylko w aucie z klima, to chyba zbyt duzo tam miejsca rowniez nie ma. Chcialbym, zeby to bylo mozliwie niewidoczne z oczywistych wzgledow.

Jesli chodzi o ten u-dimension, to jakos niespecjalnie do mnie przemawia. Podobaja mi sie audisony, ich rozbierane fotki to poezja. Taki rockford 4.6 z smd to juz nie to samo :)

Kupilem Alpine 3521, bo za 60zl szkoda bylo nie wziac, przy odrobinie szczescia upchne pod fotel.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2015, 21:44 przez oOo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 31 lip 2015, 19:03

Tylko bagaj bo więcej miejsc nie ma

Awatar użytkownika
SparK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SparK » 01 sie 2015, 12:49

oOo pisze:Pytanie z innej beczki, jest jakies sensowne miejsce zeby zamontowac wzmacniacz? Przykrecanie do oparcia kanapy srednio mi odpowiada, patrzalem pod fotelem, ale tam raczej jakas mala 2 kanalowka wejdzie ze wzgledu na podparcie na srodku fotela. Moze za schowkiem da sie cos upchnac? Tylko w aucie z klima, to chyba zbyt duzo tam miejsca rowniez nie ma. Chcialbym, zeby to bylo mozliwie niewidoczne z oczywistych wzgledow.
Pod fotelem to bym się zastanowił dwa razy... Kiedyś wiozłem znany wszystkim napój w puszce który leżał luzem z tyłu na wycieraczce i jak podczas skręcania się przebiła puszka o szynę fotela, to bryznęło jakbym kichną podczas... no wiesz... :lol:
Albo podwieś go pod półką albo schowaj w schowku bocznym jeżeli to Avant...

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jarewa » 01 sie 2015, 19:51

Montaż nie w przewiewnym miejscu uszkodzi go szybko wilgoć i zima tez zrobi swoje.

oOo

Post autor: oOo » 02 sie 2015, 00:28

fiorello
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fiorello » 16 wrz 2015, 01:25

podepne sie na szybko
potrzebuje glosniki+radio+wzmacniacz(jesli potrzeba) gdzies mniej wiecej 1200zl. Tashki zamowione wygluszenie tez bedzie. Nie zalezy mi na niczym audiofilskim. Słuchana będzie głównie muzyka elektroniczna, coś z ciepłym basikiem - tak żeby mogło pierdolnąć jak trzeba chociaż bardziej zależy mi na czystości. Wejście SD w radio byłoby mile widziane albo żeby chociaz jakiś nośnik pamięci nie wystawał z frontu. Chcialbym uniknac rowniez uzywanego sprzetu. Pozdrawiam

Maciek94
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maciek94 » 28 lis 2015, 23:55

odkopie trochę :D

ile metrów kabla zasilającego potrzeba aby puścić kabel z aku do bagażnika? :P

Awatar użytkownika
Conectic
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Conectic » 29 lis 2015, 13:57

ja bym wziął na oko z 7 metrów :mrgreen: Auto ma chyba 5m + jakiś tam zapas :) Od przybytku głowa nie boli <ok>

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jarewa » 29 lis 2015, 18:06

Conectic pisze:Od przybytku głowa nie boli
Tylko dobry ofc kosztuje około 25-30zł/m wiec nie jest to kolorowo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl