Montaż suba + wzmak + głośniki
Zależy do jakiego przodu i jaki dźwięk chcesz uzyskaćoOo pisze:Co lepsze na zasilanie przodu AUDISON VR 203 czy ROCKFORD FOSGATE 4.6 X a moze Alpine MRV T-300?
Wszystkie z podanych są jak najbardziej warte uwagi...
ROCKFORD da najwięcej energii dla dźwięku, AUDISON będzie najbardziej detaliczny a ALPINE zagra spoko naturalem :mrgreen:
Masa lub RCA do wymianymarrcin pisze:Dodam , że nieraz po odpaleniu zestawu słychać brzęczenie w lewym twitterze , ktore nasila się po dodaniu gazu wzras ze wzrostem obrotów- oczywiście tylko na ściszonym radiu - po podgłoszeniu nie slychac tego dźwięku - ale po minucie - dwóch ten dźwięk całkiem milknie - nawet na ściszonym radiu . Nie wiem od czego to jest i szukam póki co rozwiązania tego problemu - mimo że wystepuje tylko przez pierwsze 2 minuty . Jak ktoś ma jakieś pomysły to bardzo proszę - mimo iż z tego co się dowiadywałem i doczytwałem - przyczyn może być setki
Ostatnio zmieniony 26 lip 2015, 20:52 przez SparK, łącznie zmieniany 2 razy.
Alpine 9880 + morel maximo 6.2. Radio juz kupione, glosniki jeszcze moge zmienic w razie czego, ale chyba nie bardzo jest na co. Z tego co napisales to wynika, ze potrzebuje wszystkich trzech wzmacniaczySparK pisze: Zależy do jakiego przodu i jaki dźwięk chcesz uzyskać
ROCKFORD da najwięcej energii dla dźwięku, AUDISON będzie najbardziej detaliczny a ALPINE zagra spoko naturalem :mrgreen:
Nie potrzebujesz... każdy z tych wzmacniaczy posada w pewnym stopniu cechy swoich konkurentów.oOo pisze:Alpine 9880 + morel maximo 6.2. Radio juz kupione, glosniki jeszcze moge zmienic w razie czego, ale chyba nie bardzo jest na co. Z tego co napisales to wynika, ze potrzebuje wszystkich trzech wzmacniaczySparK pisze: Zależy do jakiego przodu i jaki dźwięk chcesz uzyskać
Ja po po prostu podałem główne cechy które je wyróżniają między sobą
Dużo zależy od twojego słuchu i od muzyki której słuchasz...
Osobiście wybrałbym AUDISONA za szczegół i równowagę w brzmieniu... Na początek jak znalazł
:lol:oOo pisze:To byl dopiero fail, tyle sie zastanawialem az sie wszystko posprzedawalo...
Maximo na pewno Ci spokojnie starczy a jak chcesz coś więcej to poluj na Tempo 6 czy DLS R6a, kup lepsze maty np. Dynamat i przyłóż się do montażu...oOo pisze:Gdybym dorzucil 200-300 zl do glosnikow, to da sie cos wartego wydanych pieniedzy kupic w tym przedziale?
Uprzedzając pytanie o wzmacniacz... Może u-dimension jr 4300?
Tempo pewnie nieco lepsze od maximo, ale mierzi mnie to, ze jeszcze nie tak dawno temu kosztowaly tyle samo.
Pytanie z innej beczki, jest jakies sensowne miejsce zeby zamontowac wzmacniacz? Przykrecanie do oparcia kanapy srednio mi odpowiada, patrzalem pod fotelem, ale tam raczej jakas mala 2 kanalowka wejdzie ze wzgledu na podparcie na srodku fotela. Moze za schowkiem da sie cos upchnac? Tylko w aucie z klima, to chyba zbyt duzo tam miejsca rowniez nie ma. Chcialbym, zeby to bylo mozliwie niewidoczne z oczywistych wzgledow.
Jesli chodzi o ten u-dimension, to jakos niespecjalnie do mnie przemawia. Podobaja mi sie audisony, ich rozbierane fotki to poezja. Taki rockford 4.6 z smd to juz nie to samo
Kupilem Alpine 3521, bo za 60zl szkoda bylo nie wziac, przy odrobinie szczescia upchne pod fotel.
Pytanie z innej beczki, jest jakies sensowne miejsce zeby zamontowac wzmacniacz? Przykrecanie do oparcia kanapy srednio mi odpowiada, patrzalem pod fotelem, ale tam raczej jakas mala 2 kanalowka wejdzie ze wzgledu na podparcie na srodku fotela. Moze za schowkiem da sie cos upchnac? Tylko w aucie z klima, to chyba zbyt duzo tam miejsca rowniez nie ma. Chcialbym, zeby to bylo mozliwie niewidoczne z oczywistych wzgledow.
Jesli chodzi o ten u-dimension, to jakos niespecjalnie do mnie przemawia. Podobaja mi sie audisony, ich rozbierane fotki to poezja. Taki rockford 4.6 z smd to juz nie to samo
Kupilem Alpine 3521, bo za 60zl szkoda bylo nie wziac, przy odrobinie szczescia upchne pod fotel.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2015, 21:44 przez oOo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pod fotelem to bym się zastanowił dwa razy... Kiedyś wiozłem znany wszystkim napój w puszce który leżał luzem z tyłu na wycieraczce i jak podczas skręcania się przebiła puszka o szynę fotela, to bryznęło jakbym kichną podczas... no wiesz... :lol:oOo pisze:Pytanie z innej beczki, jest jakies sensowne miejsce zeby zamontowac wzmacniacz? Przykrecanie do oparcia kanapy srednio mi odpowiada, patrzalem pod fotelem, ale tam raczej jakas mala 2 kanalowka wejdzie ze wzgledu na podparcie na srodku fotela. Moze za schowkiem da sie cos upchnac? Tylko w aucie z klima, to chyba zbyt duzo tam miejsca rowniez nie ma. Chcialbym, zeby to bylo mozliwie niewidoczne z oczywistych wzgledow.
Albo podwieś go pod półką albo schowaj w schowku bocznym jeżeli to Avant...
podepne sie na szybko
potrzebuje glosniki+radio+wzmacniacz(jesli potrzeba) gdzies mniej wiecej 1200zl. Tashki zamowione wygluszenie tez bedzie. Nie zalezy mi na niczym audiofilskim. Słuchana będzie głównie muzyka elektroniczna, coś z ciepłym basikiem - tak żeby mogło pierdolnąć jak trzeba chociaż bardziej zależy mi na czystości. Wejście SD w radio byłoby mile widziane albo żeby chociaz jakiś nośnik pamięci nie wystawał z frontu. Chcialbym uniknac rowniez uzywanego sprzetu. Pozdrawiam
potrzebuje glosniki+radio+wzmacniacz(jesli potrzeba) gdzies mniej wiecej 1200zl. Tashki zamowione wygluszenie tez bedzie. Nie zalezy mi na niczym audiofilskim. Słuchana będzie głównie muzyka elektroniczna, coś z ciepłym basikiem - tak żeby mogło pierdolnąć jak trzeba chociaż bardziej zależy mi na czystości. Wejście SD w radio byłoby mile widziane albo żeby chociaz jakiś nośnik pamięci nie wystawał z frontu. Chcialbym uniknac rowniez uzywanego sprzetu. Pozdrawiam