heh, też tego potrzebuje...OGr pisze:Faktycznie nie idzie już tego normalnie dostać ?
sprawdze czy są w ASO, i za ile moge je mieć.
ps. pogratulować roboty. może jeszcze przed świętami zdąże zobaczyć na żywca <ok>
No niestety modele serii A4/A6/A8 słyną z tego, ze grzanie foteli jest w nich baaaardzo zawodne. Przepaliła Ci się mata i musisz ją wymienić/polutować.AUDI_A6 pisze:Panowie mam pytanko wczoraj jechałem samochodem włączyłem podgrzewanie foteli i nagle coś zaczęło śmierdzieć spalenizną. To szybko wyłączyłem ogrzewanie odczekałem trochę i spowrotem włączyłem i lewe siedzenie nie grzeje.. Jak myślicie co to może być? Spaliła się mata grzewcza?
a na tych moich fotkach, które Ci wysyłałem nie widać?:)OGr pisze:jmm, rozbierałeś te elementy tyle razy to pewnie będziesz wiedział jedną rzecz. Jak są te zielone końcówki które wtyka się do wtyczki mat grzewczych to gdzie tam jest + i - ? Mam akurat pod ręką tylko matę oparcia i chciałbym przy jej pomocy sprawdzić wiązkę. Pomożecie ?
Tym się nie przejmuj, mi też się na początku wydawało, że nie grzeją, a jak teraz włączę to po 10 minutach muszę zmniejszać grzanieOGr pisze:jmm, tak mam biało-czerwony i brązowy pod żarówkę na 12V to wogóle nie chce świecić Jak podłączę maty to grzeją ale moim zdaniem za słabo (no chyba że tak ma być). Tak czy inaczej jak podłączyłem matę bezpośrednio do akumulatora to grzała lepiej
PS: Zaktualizowałem zdjęcia na pierwszej stronie
Też tak myślałem, ale fotel przestawiasz, regulujesz, przesuwasz tył-przód i tak wystające z podłogi kable mogą się przerwać, a przy troszkę większym pechu zrobić zwarcie i wtedy faktycznie będzie podgrzewany fotel... żywym ogniem.OGr pisze:Z fotela tylko od spodu. Nie wiem jak idzie oryginalna wiązka ale najlepszym rozwiązaniem puszczenia wiązki z deski do fotela będzie podłogą.
Nie twierdzę, że wiązka się połąmie czy przetrze, ja tylko pytam. Tak mam, że jak się za coś zabieram, to muszę mieć wszystko zaplanowane od... do... żeby nic w trakcie mnie nie zaskoczyło . A jak już coś robię, to chcę zrobić to dobrze, żeby nikt po mnie nie musiał poprawiać.OGr pisze:Bastek, jeżeli tak jak poniżej przygotujesz wiązkę to na pewno zwarcia nie będzie Pozatym dlaczego od razu twierdzisz że wiązka się połamie ? Co do zwarć to aż takiego dużego prądu to tam nie ma