[B3/B4/8B] Naprawa przełączników zespolonych.
-
- Forum Audi 80
Odświeżę trochę temat, chciałem sobie podłączyć światełka dodatkowe, no i nie wiem w jaki sposób w pewnym momencie zabrakło mi podświetlenia nawiewu i zegarów, mam teraz coś takiego że na włączonym zapłonie bez włączonych świateł mam działające podświetlenie zegarka tylko, włącze światła mijania nie mam żadnego podświetlenia ani nawiewu ani zegarów.... czyżby coś z manetką się stało?
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
-
- Forum Audi 80
Witam w przełączniku chciałem wymienić manetkę na manetkę z tempomatem. Rozkręciłem to bez problemu wymieniłem manetkę i skręciłem jak podłączyłem ją do auta.
Załączyłem migacz w prawo załączało mi się światło długie i migacz, jak w lewo to działo ok, załącz długie i wyłącz ok. nie wiem jak z miganiem było.
Okazało się ze blaszkę zamiast dać pod spód dałem na górę i to było tego powodem. Wiec dałem ja jak powinna być problem z migaczami rozwiązany.
Pojawił się jednak drugi z światłami długimi a mianowicie jak są wyłączone to świecą jak je załączę też świecą. a jak nimi pomigać chce to gasną ;p
Coś jest nie tak przypuszczalnie z tą blaszką coś gdzieś robię źle podczas składania ale nie bardzo wiem gdzie tkwi błąd.
Przypuszczam że chodzi o te blaszkę bo to z nią mam problem od początku:
foto
Załączyłem migacz w prawo załączało mi się światło długie i migacz, jak w lewo to działo ok, załącz długie i wyłącz ok. nie wiem jak z miganiem było.
Okazało się ze blaszkę zamiast dać pod spód dałem na górę i to było tego powodem. Wiec dałem ja jak powinna być problem z migaczami rozwiązany.
Pojawił się jednak drugi z światłami długimi a mianowicie jak są wyłączone to świecą jak je załączę też świecą. a jak nimi pomigać chce to gasną ;p
Coś jest nie tak przypuszczalnie z tą blaszką coś gdzieś robię źle podczas składania ale nie bardzo wiem gdzie tkwi błąd.
Przypuszczam że chodzi o te blaszkę bo to z nią mam problem od początku:
foto
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Witam. Panowie wczoraj czyściłem styki w zapasowym pająku gdyż w zamontowanym zanikają długie. Mam pytanie dotyczące jednego elementu bo nie wiem od czego on jest gdyż wogóle się nie porusza. Chodzi o element widoczny po zdjęciu górnej blaszki. Pod nią są trzy plastiki ze sprężynami. Chodzi mi o ten najmniejszy plastik z taką cienką blaszką a pomiędzy nimi jest sprężynka. Ten element wogóle się nie porusza. Od czego on jest? Chodzi o ten element na dole.