[b4 1Z 1.9 TDI] predkosc obr. silnika
-
- Forum Audi 80
[b4 1Z 1.9 TDI] predkosc obr. silnika
czy jest mozliwe zmienic prekosc obrotowa silnika z vaga?wiem ze prekoscia steruje automat.czy istnieja jaskies sztuczki by ja zmienic?Bo wydaje mi sie ze mechanior cos pogrzebal.[/code]
Chodzi o wolne obroty tak :?: Jeżeli tak to mozna zmienic wolne obroty za pomoca Vaga ale tylko pełna wersja oryginalna ma taki dostep. Wchdzisz w engin->11- login ( powinno byc 12233), jezeli chcesz cos zmienic -> 10- adaptacja.
1 pozycja dawka paliwa na wolnych obrotach
2 predkośc obrotowa biegu jałowego
3 otwarcie EGR
5 dawka rozruchowa
3 otwarcie EGR
5 dawka rozruchowa
-
- Forum Audi 80
dzieki za odp. Wojtek26 <ok> kiedy byem na vagu i gosciu powiedzial,ze nie mozna spr.dawki paliwa.B4 styczen 94.wchodzil gdzies i wyskakiwalo mu error.Mowil, ze dawke tylko na KTS Boscha.Z tymi obrotami sprawdzam bo glosniej chodzi i pedal gazu gdy naciskam to jest taki odglos grrrr i bardziej slyszalny a bylo cicho tak mieciutkoi w srodku cisza a teraz slychac motor.poradz cos
z tego co kolega pisze poniżej to raczej vag nic nie da bo ma jeszcze stare ecu (z przepływką boscha) i tu tylko kts albo deltascan1z po przez zmianę kodowaniaWOJTEK26 pisze:Chodzi o wolne obroty tak :?: Jeżeli tak to mozna zmienic wolne obroty za pomoca Vaga ale tylko pełna wersja oryginalna ma taki dostep. Wchdzisz w engin->11- login ( powinno byc 12233), jezeli chcesz cos zmienic -> 10- adaptacja.
3 otwarcie EGR
5 dawka rozruchowa
-
- Forum Audi 80
czy to prawda?Jak tak to sie powiesze :shock: .Znowu bede musial jechac do bydgoszcy do serwisu Bosch na osowej gorze.tylko oni maja Kts.Na dodatek to serwis a tacy sa slabi.prosze niech to ktos potwierdzi ze to nie prawda ze KTs.Chlopcy tam tylko kasuja- rozkreca ci pol samochodu- co z tego ze na scianach wisza certyfikaty.Jeszcze gorzej jest w toruniu.Szerokim lukiem omijajcie niby serwis Boscha na ul.Mohna.Bo wyjedziecie z przestawionym samochodem jak ja.Caly moj bol polega na tym ze nie mam obrotosciomierza i nie wiem jakie mam obroty?Teraz czy da sie vagiem czy kts?Jesli to styczen 94?
Na starych przepływkach ( ale wydaje mi sie że u ciebie powinna byc juz nowa) nie mozna połaczyc sie z ECU gdy nie ma zapisanego jakiegos błedu. Ale mozna tez zmieżyc prędkość obrotową bez podpinania sie do ECU, za pomoca lampy predkościomierza mierzacego imulsy na przewodzie wtryskowym, w serwisie Skody cos takiego mają przynajmniej u mnie.
-
- Forum Audi 80