Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8S JN B+G] Niskie obroty na zimnym

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
dsv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8S JN B+G] Niskie obroty na zimnym

Post autor: dsv » 18 gru 2007, 21:28

Witam.
Mam silnik 1.8S JN B+G na mechanicznym pełnym wtrysku. Na gazie chodzi super, bez problemów. Problemem jest benzyna - na zimnym obroty oscylują na wysokości 600-700 obr/min i falują. Moim zdaniem powinny wtedy być wyższe obroty - tzw. ssania. ok 1400 obr/min. Gdy się silnik rozgrzeje obroty utrzymują się na wysokości 1000 obr/min. Czujnik temperatury podający temperaturę do komputera wymieniałem w kwietniu 2007. Co to może być?

Awatar użytkownika
bartek18150
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Dawid
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: bartek18150 » 19 gru 2007, 22:06

Witam!!

Obroty powinny sie wachac: silnik zimny 9,2 a cieply na 9,7 proponowalbym sprawdzic ten czyjnik (jego opory) i porownac do katalogowego, mozna sprawdzic tez sonde, ale watpie w jej awarie. Powodem moze byc rowniez nie odpowiednie cisnienie pompy paliwa (sadze ze caly czas na rezerwie smigamy?) co idzie w parze filtr paliwa. A tak badziej logicznie myslac mozna sprawdzic zaplon (swiece, paluch, przewody na kturych czesto metalowe obejmy maja przebicie, i ewentualnie cewke) poniewaz wieksza dawka paliwa na zimnym silniku moze powodowac podduszanie silnika. Posiadam idetyczny bez gazu i u mnie jet normalnie, lecz u kolegi z instalacja gazowa jest tak samo jak w tym przypadku, ja bym sie tam nie przejmowal, chyba ze praca silnika podczas jazy jest naganna

pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl