Witam zakupiłem niedawno zegary od turboklekota do mojego 1.6D z obrotomierzem, wszystko ładnie pięknie działało obrotomierz co się zdziwiłem 1.6D z 89 roku miało instalację pod obrotomierz - pasuje wskazuje prawidłowo, zegarek nie wylany działa, kilometry zlicza kontrolki działają, wskaźniki również także nie chciałbym spisywać tego licznika na straty. Objawy są następujące wskazówka prędkościomierza z opóźnieniem reaguje na zmiany prędkości, przy hamowaniu przywiesza się potem mozolnie opada do zera, rozpędzając się wskazówka potrzebuje chwili zawahania zanim ruszy, czy da się odratować prędkościomierz ?
impulsator sprawny - na poprzednim liczniku który był totalnym wrakiem właśnie prędkościomierz jako jedyny działał prawidłowo
[B3/B4 ALL] VDO - upośledzony prędkościomierz
- Audi Sport
- Forum Audi 80
kupiony licznik jest nieco inny od wszystkich innych bo jest w MPH i chciałem się nieco wyróżniać spośród tłumu 80'tek z normalnymi licznikami, poza tym licznik będący w milach normalnie mierzy mile, stary - średnio chyba, że istnieje możliwość przełożenia tarczy i mechanizmu zliczania kilometrów/mil do nowego licznika ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Może i tarcza będzie pokrywała się z tym co jest w km/h ale za przekręcenie cyferek jest odpowiedzialny układ elektroniczny więc to nie zmieni zliczania na mile.
Bez żadnej wiedzy możesz spróbować poprawić luty (roztopić każdy lutownicą ewentualnie dodać cyny) albo zmienić kondensatory elektrolityczne na takie same nowe.
Bez żadnej wiedzy możesz spróbować poprawić luty (roztopić każdy lutownicą ewentualnie dodać cyny) albo zmienić kondensatory elektrolityczne na takie same nowe.