[B4 1.9 1Z] piny wiązki silnika
też nie wiem co i jak dla czego.silnik chodził reagował na gas wszystko było ok. odpalałem gasiłem chyba z dziesięć razy.pochodził troche dłużej, zgasiłem go i szukałem innych kabli żęby podłączyć resztę rzeczy.Po ok. 1h już go nie odpaliłem.podpiołem kompa i nagle zaczeło ni wywalać błędy czujnika obrotów wału i przepływkę. Nie moge go w ogóle odpalić
[ Dodano: 2015-10-06, 19:43 ]
Witam. PO wymianie czujnika prędkości obrotowej silnika(g-28)dalej silnik nie odpalił.Po dłuższej grzebaninie sięgnąłem po plaka.Silnik odpalił, ładnie chodzi na wolnych obrotach i ładnie wchodzi na obroty z tym że jak go zgaszę to już bez plaka nie odpalę go.
Wyskoczył błąd 01242. Czyżby ecu szlak trafił?
[ Dodano: 2015-10-06, 19:43 ]
Witam. PO wymianie czujnika prędkości obrotowej silnika(g-28)dalej silnik nie odpalił.Po dłuższej grzebaninie sięgnąłem po plaka.Silnik odpalił, ładnie chodzi na wolnych obrotach i ładnie wchodzi na obroty z tym że jak go zgaszę to już bez plaka nie odpalę go.
Wyskoczył błąd 01242. Czyżby ecu szlak trafił?
siemka.No właśnie padł przekaźnik i tego była przyczyna.
Maciek powiedz mi.Który przewód jest od temperatury silnika?Który idzie na wskazówke temperatury silnika
Mam takie jeszcze pytanko odnośnie kontrolki do grzanych świec.Podłączać orginalnie z wiązki silnika? Czy podłączyć ze skody pod przekaźnik grzanych świec i ten od audi co wychodzi z ecu zostawić w spokoju?
Maciek powiedz mi.Który przewód jest od temperatury silnika?Który idzie na wskazówke temperatury silnika
Mam takie jeszcze pytanko odnośnie kontrolki do grzanych świec.Podłączać orginalnie z wiązki silnika? Czy podłączyć ze skody pod przekaźnik grzanych świec i ten od audi co wychodzi z ecu zostawić w spokoju?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Co do wskaźnika temperatury to jak masz wiazkę z audi 80 to trzeba szukać kabla w tych kistkach wewnątrz idących do wewnątrz kabiny. Powinna być brązowa 10 pinowa kostka z na której powinien być niebiesko-brązowy kabel i on jest od czujnika temperatury na deskę. Na brązowo-żółtym masz kontrolkę przegrzania.
Co do świec to rób jak jest ci wygodniej. I tak niektórzy robią sobie grzanie świecy na przycisk.
Co do świec to rób jak jest ci wygodniej. I tak niektórzy robią sobie grzanie świecy na przycisk.
no właśnie jak podpinam przewód niebiesko brązowy to na wskaźniku temperatura idzie mi tylko do 70 stopni a na kompie mam przykładowo 80. co do świec to załanczają mi się normalnie grzeją kilka sekund po włączeniu zapłonu wraz z kontrolką która wyłancza się jak śiece przestają grzać.Problem jest taki żę kontrolka zapala się po uruchomieniu silnika i nie gaśnie