Witam Panowie,
Moja 80 jest już mocno dojechana i niedługo wyląduje na złomie więc nie mam czasu i pieniędzy żeby w nią inwestować. 2 lata temu "padłą klimatyzacja" ale wiadomo bez klimatyzacji można spokojnie jeździć. Niestety wczoraj padła mi nagrzewnica a bez ogrzewania już jest ciężko, zwłaszcza w zimie.
Wpadłem więc na szatański pomysł że do parownika podciągnę wodę, która szła do nagrzewnicy i dzięki temu ogrzewania powróci do mojej babci
Co o tym sądzicie ?
[B4 1.9 1Z] [b4 1.9tdi 1Z] Czy można przerobić parownik na
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Ciekawe jak z wydajnością tego rozwiązania bo raz że chyba masz w parowniku taką małą dyszę (ale chyba można ją wykręcić). A dwa będziesz miał cały czas ogrzewania włączone chyba że dasz jakiś zawór do zakręcania wody.
A chyba będziesz musiał przeciąć i zmarnować rurki od klimy (albo załatwić jakieś ze szrotu od anglika) bo bez choćby kawałka rurek do parownika nie podłączysz żadnego węża.
A chyba będziesz musiał przeciąć i zmarnować rurki od klimy (albo załatwić jakieś ze szrotu od anglika) bo bez choćby kawałka rurek do parownika nie podłączysz żadnego węża.
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Imię: Paweł
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Jeśli chodzi o tą nagrzewnicę to oczywiście kupie ją jak nic nie wymyślę ale ona ma 150 W dla przykładu suszarka do włosów ma 1500 W
Cała instalacja od klimy i tak jest nie używana więc z rurkami nie będzie problemu bardziej obawiam się właśnie czy będzie przepływ chociaż na zdjęciach parownik i nagrzewnica wyglądają całkiem podobnie:
Nagrzewnica
Parownik
Cała instalacja od klimy i tak jest nie używana więc z rurkami nie będzie problemu bardziej obawiam się właśnie czy będzie przepływ chociaż na zdjęciach parownik i nagrzewnica wyglądają całkiem podobnie:
Nagrzewnica
Parownik