Audi 80 Chocolate Pearl by Dafit
Przód "ułożył się" i siadł trochę <ok>
Na spota raczej nie wpadnę, bo graty będę zwoził do Lublina, więc nie bardzo
[ Dodano: 2015-10-11, 14:09 ]
Znowu mam problem Auto długo kręci zanim odpali, po odpaleniu chmura dymu za mną, potem juz normalnie. Czasem potrafi zgasnąć. W przewodzie od filtra paliwa latają bąbelki jak szalone, wygląda to nawet, jakby się to pieniło o.O
Wymiana filtra paliwa pomoże? Zobaczyłem też, że obok mojego filtra jest jakaś wtyczka, znajomy mi mówił że to od podgrzewacza, więc mam zmienić na filtr z podgrzewaczem?
Na spota raczej nie wpadnę, bo graty będę zwoził do Lublina, więc nie bardzo
[ Dodano: 2015-10-11, 14:09 ]
Znowu mam problem Auto długo kręci zanim odpali, po odpaleniu chmura dymu za mną, potem juz normalnie. Czasem potrafi zgasnąć. W przewodzie od filtra paliwa latają bąbelki jak szalone, wygląda to nawet, jakby się to pieniło o.O
Wymiana filtra paliwa pomoże? Zobaczyłem też, że obok mojego filtra jest jakaś wtyczka, znajomy mi mówił że to od podgrzewacza, więc mam zmienić na filtr z podgrzewaczem?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Wtyczka pod spodem filtra to czujnik, w przypadku zbyt dużej ilości wody w filtrze w tym odstojniku to zaswieci CI sie kontrolka świec żarowych.Dafit pisze: Znowu mam problem Auto długo kręci zanim odpali, po odpaleniu chmura dymu za mną, potem juz normalnie. Czasem potrafi zgasnąć. W przewodzie od filtra paliwa latają bąbelki jak szalone, wygląda to nawet, jakby się to pieniło o.O
Wymiana filtra na ten oryginalny nie pomoże, bo powietrza nadal bedzie dużo i to jest Twoim problemem podczas rozruchu.
Filtr z golfa lub forda załatwi sprawe
O dziwo nie posiadam takiej kontrolki o.OKrzysiek 84 pisze:zaswieci CI sie kontrolka świec żarowych.
Ale zapala mi się kontrolka jakby "otwartego szyberdachu?"
Niestety mam ważniejsze sprawy na głowie, ale na pewno to zrobię.aluminium pisze:Fajne auto ale końcówki wydechu to mógłbyś wypolerować.
Zauważyłem, że mam spory wyciek ropy Spod silnika są plamy i gdzieś spod środka auta (przewody paliwowe?).
- Krzysiek 84
- Junior Admin
93 r więc masz boscha,
przed uruchomieniem silnika zawsze świeci sie kontrolka check , po uruchomieniu silnika gasnie
A kontrolka grzania świec żarowych to jest to:
po zagrzaniu świec gasnie ona, ale musisz odczekać pare sekund aż usłyszysz jak przekaźnik odłącza grzanie świec , dopiero wtedy odpalasz auto.
przed uruchomieniem silnika zawsze świeci sie kontrolka check , po uruchomieniu silnika gasnie
A kontrolka grzania świec żarowych to jest to:
po zagrzaniu świec gasnie ona, ale musisz odczekać pare sekund aż usłyszysz jak przekaźnik odłącza grzanie świec , dopiero wtedy odpalasz auto.
Nie mam kontrolki od świec. Może ktoś wsadził zegary od benzyny? Wyjmowałem zegary i patrząc pod słońce nie ma takiej kontrolki, więc można wykluczyć spaloną żarówkę.
[ Dodano: 2015-10-11, 22:28 ]
Jutro zrobię zdjęcie na zapłonie.
Aha i mam jeszcze jeden problem. Piszczy mi koło przednie od strony pasażera i strasznie się brudzi (po godzinie jazdy czarne, reszta kół czysta). Podejrzewam coś z hamulcem, może klocki?
[ Dodano: 2015-10-11, 22:28 ]
Jutro zrobię zdjęcie na zapłonie.
Aha i mam jeszcze jeden problem. Piszczy mi koło przednie od strony pasażera i strasznie się brudzi (po godzinie jazdy czarne, reszta kół czysta). Podejrzewam coś z hamulcem, może klocki?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
troche się grzeje, ale tylko trochę mocniej od prawego.mlodylbk pisze:To na pewno klocki, u mnie to samo jest lepiej sprawdź czy się nie grzeje koło za mocno, bo może być nieciekawie
Samemu da radę to ogarnąć?Krzysiek 84 pisze:Zapieczone masz pewnie prowadnice w jarzmie.
Jesli tak , to w sklepie dostaniesz też same te gumki "harmonijki" plus smar dokup i zmywacz w spray'u do hamulców, to poczyścisz w środku wszystko ładnie.
Niedługo jeszcze wrzucę zdjęcie zegarów.
- Krzysiek 84
- Junior Admin