Audi 80 B3 Quattro 2.2T AAN
Miałem robionego pod 16V i wtryski z PG. Na pewno ruszy ponownie z mocniejszym doładowaniem
[ Dodano: 2015-10-14, 12:17 ]
Noo i mamy dawce: pancerna motorownia zdrowa 2.3 NG
Szkoda ze ośka...
[ Dodano: 2015-10-14, 12:24 ]
I pierwsze działania:
[ Dodano: 2015-10-16, 10:04 ]
Motor z Coupety wyjęty i czeka grzecznie na nową bude.
Zaglądając do przedniego zawieszenia postanowiłem wymienić wkłady amorów bo bujało autem jak na tapczanie . Po stopniowym rozbieraniu stwierdziłem jednak, że do wymiany jest wszystko, czyli:
-amortyzatory SACHS Avantage
-łożyska amortyzatorów
-odboje i osłonki KAYABA
-sprężyny
-łączniki stabilizatora
-gumy stabi przednia
-gumy wahacza
-końcówki wahacza
-łożyska piasty
-osłony przegubów
-śruby rzymskie (2-gwinty) drazka kierowniczego
-końcówki drążka kierowniczego
-tarcze przód 256x25mm TEXTAR
-klocki TEXTAR
-przewody hamulcowe giętkie + łączniki
Poza tym do malowania proszkowego trafiły wahacze, stabilizator, McPhersony.
[ Dodano: 2015-10-16, 10:07 ]
I składanie:
[ Dodano: 2015-10-16, 10:15 ]
Pełna regeneracja zacisków hamulcowych przednich oraz jarzm. Wymieniłem wszystkie gumki na nowe, oddałem do śrutowania i malowania proszkowego.
Kolor czarny, tak będzie na najbliższy czas <ok>
[ Dodano: 2015-10-16, 10:26 ]
Składanie wszystkiego do kupy:
[ Dodano: 2015-10-14, 12:17 ]
Noo i mamy dawce: pancerna motorownia zdrowa 2.3 NG
Szkoda ze ośka...
[ Dodano: 2015-10-14, 12:24 ]
I pierwsze działania:
[ Dodano: 2015-10-16, 10:04 ]
Motor z Coupety wyjęty i czeka grzecznie na nową bude.
Zaglądając do przedniego zawieszenia postanowiłem wymienić wkłady amorów bo bujało autem jak na tapczanie . Po stopniowym rozbieraniu stwierdziłem jednak, że do wymiany jest wszystko, czyli:
-amortyzatory SACHS Avantage
-łożyska amortyzatorów
-odboje i osłonki KAYABA
-sprężyny
-łączniki stabilizatora
-gumy stabi przednia
-gumy wahacza
-końcówki wahacza
-łożyska piasty
-osłony przegubów
-śruby rzymskie (2-gwinty) drazka kierowniczego
-końcówki drążka kierowniczego
-tarcze przód 256x25mm TEXTAR
-klocki TEXTAR
-przewody hamulcowe giętkie + łączniki
Poza tym do malowania proszkowego trafiły wahacze, stabilizator, McPhersony.
[ Dodano: 2015-10-16, 10:07 ]
I składanie:
[ Dodano: 2015-10-16, 10:15 ]
Pełna regeneracja zacisków hamulcowych przednich oraz jarzm. Wymieniłem wszystkie gumki na nowe, oddałem do śrutowania i malowania proszkowego.
Kolor czarny, tak będzie na najbliższy czas <ok>
[ Dodano: 2015-10-16, 10:26 ]
Składanie wszystkiego do kupy:
Przemas80, zostaje motor, zderzak przedni, zegarki, kiera, mocowanie silnika. Reszta do wydania także jak coś potrzebne to prosze pytać <ok>
[ Dodano: 2015-10-20, 11:33 ]
Zawias złożony, nareszcie w środku jest cicho i hamuje pewniej
Auto stało się dużo stabilniejsze i sztywniejsze., pozostało tylko zrobić zbieżność.
Poza tym dodatkowo pare zmian wizualnych
[ Dodano: 2015-10-20, 13:10 ]
Zlikwidowałem "diablice" z błotnika i doszły oldschoolowe wlepki QUATTRO <ok>
+ kosmetyka lakieru
[ Dodano: 2015-10-20, 13:16 ]
Zastanawiam się nad innym kółkiem ponieważ na 14" + balon 195/65 r14 auto nie jest zbyt sztywne i troszkę "kładzie" się na zakrętach Myślałem nad 15-16 w kolorze czarnym powinno pasować. Teraz idzie zima więc będzie trochę czasu na dobranie czegoś ładniejszego.
[ Dodano: 2015-10-20, 19:13 ]
Dotarła taka paczuszka:
[ Dodano: 2015-10-20, 11:33 ]
Zawias złożony, nareszcie w środku jest cicho i hamuje pewniej
Auto stało się dużo stabilniejsze i sztywniejsze., pozostało tylko zrobić zbieżność.
Poza tym dodatkowo pare zmian wizualnych
[ Dodano: 2015-10-20, 13:10 ]
Zlikwidowałem "diablice" z błotnika i doszły oldschoolowe wlepki QUATTRO <ok>
+ kosmetyka lakieru
[ Dodano: 2015-10-20, 13:16 ]
Zastanawiam się nad innym kółkiem ponieważ na 14" + balon 195/65 r14 auto nie jest zbyt sztywne i troszkę "kładzie" się na zakrętach Myślałem nad 15-16 w kolorze czarnym powinno pasować. Teraz idzie zima więc będzie trochę czasu na dobranie czegoś ładniejszego.
[ Dodano: 2015-10-20, 19:13 ]
Dotarła taka paczuszka:
Dzięki Panowie! Już mam blendę i 2 kierunek, musze tylko to dopieścić i będę montował :lol:
aluminium, o jakie zespolaki chodzi???
Myślę jeszcze nad zespoloną lotką na klape w kolorze czarnym i tył będzie załatwiony. Dojdzie jeszcze czarna felga jakaś szprychowa 15 albo 16 i będzie cacy :mrgreen:
[ Dodano: 2015-10-21, 15:47 ]
A oto co znów dostarczyli:
[ Dodano: 2015-10-21, 15:51 ]
Ogólnie stan oceniam na BDB, są tylko delikatne 2 nadpęknięcia ale pozwole sobie to wybaczyć, w piątek montaż powinno wszystko łądnie pasować
aluminium, o jakie zespolaki chodzi???
Myślę jeszcze nad zespoloną lotką na klape w kolorze czarnym i tył będzie załatwiony. Dojdzie jeszcze czarna felga jakaś szprychowa 15 albo 16 i będzie cacy :mrgreen:
[ Dodano: 2015-10-21, 15:47 ]
A oto co znów dostarczyli:
[ Dodano: 2015-10-21, 15:51 ]
Ogólnie stan oceniam na BDB, są tylko delikatne 2 nadpęknięcia ale pozwole sobie to wybaczyć, w piątek montaż powinno wszystko łądnie pasować
Lolek, Z lampami to powiem szczerze, że trafiło mi sie jak "ślepej kurze ziarno" :mrgreen: tak jak i inne ciekawe rzeczy :->
Lewy kierunek jest zupełnie nówka funkiel nigdy nie zakładany! Blenda jak wspomniałem w stanie BDB zero rys i ładnie błyszczy. Muszę tylko dopieścić prawy kierunek bo jest nadłamany od wewnątrz ale jest to do zrobienia <ok>
Co do planów to jest jeszcze dużo do zrobienia. Uporałem już się z przednim zawieszeniem, poprawiam troszkę estetykę na bieżąco i zostaje jeszcze wymiana silnika przed zimą na 2.3 NG. W zime renowacja tylnego zawieszenia kompleksowo , budowa wydechu na nowo. Dodatkowo do założenia dodatkowe zegary, fotele od A3 recaro. Na tą chwile tyle co mam w planach
Lewy kierunek jest zupełnie nówka funkiel nigdy nie zakładany! Blenda jak wspomniałem w stanie BDB zero rys i ładnie błyszczy. Muszę tylko dopieścić prawy kierunek bo jest nadłamany od wewnątrz ale jest to do zrobienia <ok>
Co do planów to jest jeszcze dużo do zrobienia. Uporałem już się z przednim zawieszeniem, poprawiam troszkę estetykę na bieżąco i zostaje jeszcze wymiana silnika przed zimą na 2.3 NG. W zime renowacja tylnego zawieszenia kompleksowo , budowa wydechu na nowo. Dodatkowo do założenia dodatkowe zegary, fotele od A3 recaro. Na tą chwile tyle co mam w planach
aluminium, rozumiem teraz już i potwierdzam! To już kosmetyczne gadzety, ale nestety ciężko o to by dostać je w stanie nawet dobym
[ Dodano: 2015-10-22, 18:36 ]
Dziś znów doszłedł prezencik dla Blondi, już pomalowany w czarny połysk:
[ Dodano: 2015-10-22, 18:38 ]
KOLEDZY! 2 pytania:
1- dylemat z montażem tej lotki, czy ktoś wie bądź zna dokładne wymiary otworów w tylnej klapie?
Gdzie to nawiercić żeby było jak ori???
2- czy tylna kanapa z Coupety B4 bedzie pasować do mojej B3 seadan???
[ Dodano: 2015-10-22, 18:36 ]
Dziś znów doszłedł prezencik dla Blondi, już pomalowany w czarny połysk:
[ Dodano: 2015-10-22, 18:38 ]
KOLEDZY! 2 pytania:
1- dylemat z montażem tej lotki, czy ktoś wie bądź zna dokładne wymiary otworów w tylnej klapie?
2- czy tylna kanapa z Coupety B4 bedzie pasować do mojej B3 seadan???
Ja swoją docisnąłem do klapy tak że powstały widoczne miejsca gdzie mozna było nawiercic klapę. Możesz też na śruby dac trochę farby i tez zaznaczysz gdzie powinny byś otwory. Z tego co pamiętam dostęp do gwintów srub jest potem w miarę dobry. Ew. odetnij mocowania i przyklej ją na klej do szybpiguu pisze:1- dylemat z montażem tej lotki, czy ktoś wie bądź zna dokładne wymiary otworów w tylnej klapie?
Montuj blacki, powinny bardzo ładnie wyglądac na białym aucie <ok>