Miałem robionego pod 16V i wtryski z PG. Na pewno ruszy ponownie z mocniejszym doładowaniem
[ Dodano: 2015-10-14, 12:17 ]
Noo i mamy dawce: pancerna motorownia zdrowa 2.3 NG
Szkoda ze ośka...
[ Dodano: 2015-10-14, 12:24 ]
I pierwsze działania:
[ Dodano: 2015-10-16, 10:04 ]
Motor z Coupety wyjęty i czeka grzecznie na nową bude.
Zaglądając do przedniego zawieszenia postanowiłem wymienić wkłady amorów bo bujało autem jak na tapczanie . Po stopniowym rozbieraniu stwierdziłem jednak, że do wymiany jest wszystko, czyli:
-amortyzatory SACHS Avantage
-łożyska amortyzatorów
-odboje i osłonki KAYABA
-sprężyny
-łączniki stabilizatora
-gumy stabi przednia
-gumy wahacza
-końcówki wahacza
-łożyska piasty
-osłony przegubów
-śruby rzymskie (2-gwinty) drazka kierowniczego
-końcówki drążka kierowniczego
-tarcze przód 256x25mm TEXTAR
-klocki TEXTAR
-przewody hamulcowe giętkie + łączniki
Poza tym do malowania proszkowego trafiły wahacze, stabilizator, McPhersony.
[ Dodano: 2015-10-16, 10:07 ]
I składanie:
[ Dodano: 2015-10-16, 10:15 ]
Pełna regeneracja zacisków hamulcowych przednich oraz jarzm. Wymieniłem wszystkie gumki na nowe, oddałem do śrutowania i malowania proszkowego.
Kolor czarny, tak będzie na najbliższy czas <ok>
[ Dodano: 2015-10-16, 10:26 ]
Składanie wszystkiego do kupy:
Przemas80, zostaje motor, zderzak przedni, zegarki, kiera, mocowanie silnika. Reszta do wydania także jak coś potrzebne to prosze pytać <ok>
[ Dodano: 2015-10-20, 11:33 ]
Zawias złożony, nareszcie w środku jest cicho i hamuje pewniej
Auto stało się dużo stabilniejsze i sztywniejsze., pozostało tylko zrobić zbieżność.
Poza tym dodatkowo pare zmian wizualnych
[ Dodano: 2015-10-20, 13:10 ]
Zlikwidowałem "diablice" z błotnika i doszły oldschoolowe wlepki QUATTRO <ok>
+ kosmetyka lakieru
[ Dodano: 2015-10-20, 13:16 ]
Zastanawiam się nad innym kółkiem ponieważ na 14" + balon 195/65 r14 auto nie jest zbyt sztywne i troszkę "kładzie" się na zakrętach Myślałem nad 15-16 w kolorze czarnym powinno pasować. Teraz idzie zima więc będzie trochę czasu na dobranie czegoś ładniejszego.
[ Dodano: 2015-10-20, 19:13 ]
Dotarła taka paczuszka:
Dzięki Panowie! Już mam blendę i 2 kierunek, musze tylko to dopieścić i będę montował :lol: aluminium, o jakie zespolaki chodzi???
Myślę jeszcze nad zespoloną lotką na klape w kolorze czarnym i tył będzie załatwiony. Dojdzie jeszcze czarna felga jakaś szprychowa 15 albo 16 i będzie cacy :mrgreen:
[ Dodano: 2015-10-21, 15:47 ]
A oto co znów dostarczyli:
[ Dodano: 2015-10-21, 15:51 ]
Ogólnie stan oceniam na BDB, są tylko delikatne 2 nadpęknięcia ale pozwole sobie to wybaczyć, w piątek montaż powinno wszystko łądnie pasować
O Panie <ok> Gdzie kupiles blende i kierunki Hella Black w tak wspanialym stanie?? Pozazdroscic tak zadbanych lamp tylnych Fajnie ze posiadasz Quattro Jakie masz teraz dalsze plany w stosunku do tej bialej perły :?: :?:
Życze powodzenia w dalszych modach <ok>
PZDR
Lolek, Z lampami to powiem szczerze, że trafiło mi sie jak "ślepej kurze ziarno" :mrgreen: tak jak i inne ciekawe rzeczy :->
Lewy kierunek jest zupełnie nówka funkiel nigdy nie zakładany! Blenda jak wspomniałem w stanie BDB zero rys i ładnie błyszczy. Muszę tylko dopieścić prawy kierunek bo jest nadłamany od wewnątrz ale jest to do zrobienia <ok>
Co do planów to jest jeszcze dużo do zrobienia. Uporałem już się z przednim zawieszeniem, poprawiam troszkę estetykę na bieżąco i zostaje jeszcze wymiana silnika przed zimą na 2.3 NG. W zime renowacja tylnego zawieszenia kompleksowo , budowa wydechu na nowo. Dodatkowo do założenia dodatkowe zegary, fotele od A3 recaro. Na tą chwile tyle co mam w planach
aluminium, rozumiem teraz już i potwierdzam! To już kosmetyczne gadzety, ale nestety ciężko o to by dostać je w stanie nawet dobym
[ Dodano: 2015-10-22, 18:36 ]
Dziś znów doszłedł prezencik dla Blondi, już pomalowany w czarny połysk:
[ Dodano: 2015-10-22, 18:38 ]
KOLEDZY! 2 pytania:
1- dylemat z montażem tej lotki, czy ktoś wie bądź zna dokładne wymiary otworów w tylnej klapie?
Gdzie to nawiercić żeby było jak ori???
2- czy tylna kanapa z Coupety B4 bedzie pasować do mojej B3 seadan???
piguu pisze:1- dylemat z montażem tej lotki, czy ktoś wie bądź zna dokładne wymiary otworów w tylnej klapie?
Gdzie to nawiercić żeby było jak ori???
Ja swoją docisnąłem do klapy tak że powstały widoczne miejsca gdzie mozna było nawiercic klapę. Możesz też na śruby dac trochę farby i tez zaznaczysz gdzie powinny byś otwory. Z tego co pamiętam dostęp do gwintów srub jest potem w miarę dobry. Ew. odetnij mocowania i przyklej ją na klej do szyb
Montuj blacki, powinny bardzo ładnie wyglądac na białym aucie <ok>