Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Kalendarz na kolejny rok

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
topor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Toporski
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ACE+lpg
Kontakt:

Post autor: topor » 17 paź 2015, 00:32

Jeśli o mnie chodzi to mi obojetnie, mam dużo fotek samochodu, kilkanasie innych ujęć z sesji z kalendarza więc wysłać mogę;)

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 17 paź 2015, 08:17

Panowie dałem ankietę jakbyście mogli zagłosować, z góry dzięki
ps takie mały przedwybory <ok>

kucioch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kucioch » 18 paź 2015, 05:39

Moim zdaniem dodawanie miniaturek wszystkich startujących negatywnie wpłynie na jakość konkursu. Teraz jeśli ktoś nie wygra to ma motywację by kolejne zgłoszenia były jeszcze lepsze. W moim przypadku wiązało się to z myciem i woskowaniem auta, poszukaniem fajnej miejscówki czy np użyciem lepszego aparatu co zostało docenione podczas głosowania. Wprowadzenie nowych zasad zaburzy zdrową rywalizację i prędzej czy później na kalendarzu pojawią się obłocone 80-tki na tle jakiejś kupki przydomowego złomu, bo właścicielowi akurat przechodził i pstryknął zdjęcie. Przypominam sobie już takie zgłoszenie na tle blaszaka i sterty gratów (bez urazy dla właściciela), nie mogę go jednak znaleźć w archiwum. Obawiam się że nowe zasady będą tylko mnożyły kolejne dylematy, bo jeśli faktycznie trafi się taka "perełka" to kto by ją chciał oglądać przez cały miesiąc na ścianie?, a jeśli nie przyjmiecie zgłoszenia to też nie będzie sprawiedliwe. Jedynym plusem może być to że prawdopodobnie więcej osób zakupi kalendarz jak znajdzie się tam ich auto,i zasilą kasę klubu :-> Trzeba się jednak zastanowić czy warto zmieniać fajny konkurs dla takiego zysku? i czy za dwa lata nie znajdą się w nim takie auta że nikt go nie kupi? Ja zagłosuję za opcją bez zmian, ale jeśli będzie trzeba dosłać dodatkowe zdjęcia to służę pomocą. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Dafit
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dafit » 18 paź 2015, 12:37

kucioch pisze:Moim zdaniem dodawanie miniaturek wszystkich startujących negatywnie wpłynie na jakość konkursu. Teraz jeśli ktoś nie wygra to ma motywację by kolejne zgłoszenia były jeszcze lepsze. W moim przypadku wiązało się to z myciem i woskowaniem auta, poszukaniem fajnej miejscówki czy np użyciem lepszego aparatu co zostało docenione podczas głosowania. Wprowadzenie nowych zasad zaburzy zdrową rywalizację i prędzej czy później na kalendarzu pojawią się obłocone 80-tki na tle jakiejś kupki przydomowego złomu, bo właścicielowi akurat przechodził i pstryknął zdjęcie. Przypominam sobie już takie zgłoszenie na tle blaszaka i sterty gratów (bez urazy dla właściciela), nie mogę go jednak znaleźć w archiwum. Obawiam się że nowe zasady będą tylko mnożyły kolejne dylematy, bo jeśli faktycznie trafi się taka "perełka" to kto by ją chciał oglądać przez cały miesiąc na ścianie?, a jeśli nie przyjmiecie zgłoszenia to też nie będzie sprawiedliwe. Jedynym plusem może być to że prawdopodobnie więcej osób zakupi kalendarz jak znajdzie się tam ich auto,i zasilą kasę klubu :-> Trzeba się jednak zastanowić czy warto zmieniać fajny konkurs dla takiego zysku? i czy za dwa lata nie znajdą się w nim takie auta że nikt go nie kupi? Ja zagłosuję za opcją bez zmian, ale jeśli będzie trzeba dosłać dodatkowe zdjęcia to służę pomocą. Pozdrawiam.
Zgadzam się w 100%
Trzeba się postarać, żeby zostać docenionym, pozdro <ok>

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pieterb » 18 paź 2015, 13:04

kucioch, próbując coś zmienić nie miałem na celu żadnego zarabiania chodź wiadomo że im więcej ludzi kupi kalendarz dla forum kilka zyli więcej wpadnie.
Moim celem było rozruszanie tego troszkę bo w tym roku wyjątkowo mało osób startuje w tym konkursie.
No ale zobaczymy na razie dwie opcje idą łeb w łeb ;-)

kucioch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kucioch » 19 paź 2015, 02:24

Napisałem o zasilaniu klubowej kasy w pozytywnym tego słowa znaczeniu, proszę nie odbierać tego źle <piwo>
Pozwoliłem sobie wykorzystać zdjęcia by sprawdzić co nas czeka np w czerwcu przyszłego roku. https://audi80.pl/topics111/80tka-mi ... t95872.htm
Nie chcę nikogo urazić, ale moim zdaniem kolega co zajął drugie miejsce mógł przynajmniej wjechać na jakiś trawnik/parking. Jeśli ktoś chce oglądać takie zdjęcia to siada na neta i ogląda, ale wątpię by miał ochotę wieszać je na ścianie w domu czy nad biurkiem w pracy.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
krzys_33
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: krzys_33 » 19 paź 2015, 18:44

kucioch pisze:Pozwoliłem sobie wykorzystać zdjęcia by sprawdzić co nas czeka np w czerwcu przyszłego roku. https://audi80.pl/topi...nie-vt95872.htm
Nie chcę nikogo urazić, ale moim zdaniem kolega co zajął drugie miejsce mógł przynajmniej wjechać na jakiś trawnik/parking. Jeśli ktoś chce oglądać takie zdjęcia to siada na neta i ogląda, ale wątpię by miał ochotę wieszać je na ścianie w domu czy nad biurkiem w pracy.
Tutaj akurat musze sie zgodzic, takiego od tam se wysle do konkursu to chyba nikt nie chce ogladac na swoim kalendarzu... Mam tylko nadzieje że nie ma wiecej takich w tym roku

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pieterb » 19 paź 2015, 18:50

No fakt, tu trzeba by kolegę zmobilizować by pyknął lepszą fotkę by jego auto mogło zagościć w kalendarzu.

Ps. tak se myślę że jednak pierwsza lub druga opcja będzie jednak najlepszym rozwiązaniem.

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Rafał

Post autor: Roman_S » 19 paź 2015, 19:54

A ja bym wnióśł jeszcze jeden postulat dot. przyjmowania zgłoszeń do konkursu(chociaż wiem że ten temat za bardzo nie od tego jest :-P )
Zdjęcia do konkursu powinny nawiązywać scenerią do danej pory roku
Proponowałbym respektowac tą zasadę bo po coś ona jest( i kalendarz wyglądałby ładniej i od razu odrzuceni zostaliby ci którzy nie zadali sobie trudu znalezienia jakiejś dobrej scenerii - bo i nawet brudnego auta można ładne zdjęcia zrobic, pasujące do scenerii)

Poza tym sugerowałbym większą selekcję zdjęc aby właśnie takie przykłady jak podałkucioch nie brały w ogóle udziału w głosowaniu, problem tylko w tym jakimi wytycznymi miałby się kierowac Damian tak aby nie było zarzutów że do konkursu są przyjmowani tylko userzy znajomi, koledzy itp - żeby nie było to zbyt subiektywne.

Oczywiście to tylko moje przemyślenia i mogę byc w całkowitym błędzie oraz nie miec żadnej racji :mrgreen:

Awatar użytkownika
aluminium
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: aluminium » 19 paź 2015, 20:37

Ja się w 100% zgadzam z Romanem_S że na zdjęciu musi być widoczna dana pora roku.

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 19 paź 2015, 20:52

kucioch, <bravo>

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pieterb » 20 paź 2015, 17:10

Roman_S pisze:Poza tym sugerowałbym większą selekcję zdjęc
tak, zgoda ale ten akurat przykład który podał kucioch, to troszkę chodziło o co innego, gdyby Damian nie przyjął drugiego zdjęcie nie było by głosowania bo po co głosować na jedno auto ;-) i dlatego pewnie przyjął, trzeba by jakoś pomyśleć jak z takiej ewentualnej sytuacji wybrnąć.

A co do ustalania norm jak powinno wyglądać zdjęcie które nadaje się na kalendarz, hmm no to ciężki temat niby prawie wszyscy wiemy ale jak to zapisać? aby miło ręce i nogi.

A nad zmianami trzeba pomyśleć i wprowadzić je od przyszłego roku, tak myślę.

Awatar użytkownika
damian_xyz
Moderator
Moderator
Imię: Damian
Model: Inny
Nadwozie: Cabrio
Silnik: 1.3 FY
Kontakt:

Post autor: damian_xyz » 20 paź 2015, 17:43

PieterB pisze: Gdyby Damian nie przyjął drugiego zdjęcie nie było by głosowania bo po co głosować na jedno auto i dlatego pewnie przyjął.
Dokładnie tak.

PieterB pisze: A co do ustalania norm jak powinno wyglądać zdjęcie które nadaje się na kalendarz, hmm no to ciężki temat niby prawie wszyscy wiemy ale jak to zapisać? aby miło ręce i nogi.

To trzeba się spieszyć, bo zgłoszenia na przyszły rok już w listopadzie.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pieterb » 20 paź 2015, 18:43

damian_xyz pisze:PieterB napisał/a:
A co do ustalania norm jak powinno wyglądać zdjęcie które nadaje się na kalendarz, hmm no to ciężki temat niby prawie wszyscy wiemy ale jak to zapisać? aby miło ręce i nogi.

To trzeba się spieszyć, bo zgłoszenia na przyszły rok już w listopadzie.
a tak kurna zapomniałem :oops:

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 20 paź 2015, 21:19

Roman_S pisze:A ja bym wnióśł jeszcze jeden postulat dot. przyjmowania zgłoszeń do konkursu(chociaż wiem że ten temat za bardzo nie od tego jest :-P )
Zdjęcia do konkursu powinny nawiązywać scenerią do danej pory roku
Proponowałbym respektowac tą zasadę bo po coś ona jest( i kalendarz wyglądałby ładniej i od razu odrzuceni zostaliby ci którzy nie zadali sobie trudu znalezienia jakiejś dobrej scenerii - bo i nawet brudnego auta można ładne zdjęcia zrobic, pasujące do scenerii)

Poza tym sugerowałbym większą selekcję zdjęc aby właśnie takie przykłady jak podałkucioch nie brały w ogóle udziału w głosowaniu, problem tylko w tym jakimi wytycznymi miałby się kierowac Damian tak aby nie było zarzutów że do konkursu są przyjmowani tylko userzy znajomi, koledzy itp - żeby nie było to zbyt subiektywne.

Oczywiście to tylko moje przemyślenia i mogę byc w całkowitym błędzie oraz nie miec żadnej racji :mrgreen:
w sytuacji gdy czasami tylko dwie osoby biorą udział w głosowaniu chciałbyś jeszcze wrzucić dodatkową selekcję? myślę, że wtedy ilość kandydatów do konkursu spadnie nam do zera...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”