[B4 All] Poduszki amortyzatora
-
- Forum Audi 80
Tak jak pisał kiedyś kolega DeS. Większość z nas szuka przyczyny w poduszkach a to wcale nie one są powodem stukania. Sam zmagam się bardzo długo z tym problemem. Wymieniłem wszystko i nadal coś stukało. W końcu wymieniłem po raz kolejny poduszki co dało oczekiwany rezultat ale tylko na dwa dni. Później znów odkręcała się nakrętka tulejowa mimo tego iż była nowa. Najlepsze jest to iż mam ten problem cały czas z jedną stroną (pasażera). Nie będę płacił za tulejkę 32zł w ASO gdyż pewnie one i tak będę się odkręcały. Mam zamiar teraz przetoczyć zwykłą nakrętkę szcześciokątną samokontrującą i wyfrezowanie w niej rowek pod klucz. O efektach na pewno napiszę na forum
Niestety dorabiane nakrętki się nie sprawdziły mimo tego iż są samokontrujące. Ale teraz mam zamiar i tak wymienić amortyzatory ponieważ jeden mi już stuka. Być może też gwint na nim jest uszkodzony co powoduje odkręcanie. Z drugiej strony mam oryginalną nakrętkę czyli nie samokontrującą i się nie odkręca. Już mnie to zaczyna irytować