Witam jestem tu nowy, od prawie roku posiadam AUDI B4 ABK 2.0 benzyna/gaz 115 km. Od momentu kupna mam poważny problem i nie mogę za nic w świecie dojść o co chodzi. A mianowicie auto szarpie zarówno na benzynie i na gazie, najdziwniejsze jest w tym wszystkim że robi to jak mu się podoba, przez okres letni było ok- szarpał o wiele rzadziej, przyszły chłodniejsze dni to robił to częściej i za każdym razem w tym samym miejscu, można powiedzieć że co do metra, podczas dojazdu do pracy, po przejechaniu jakiś 5 km. Szarpanie bardzo utrudnia jazdę , czasami jest niemożliwa, zjeżdżam zawsze na bok, gaszę auto na pół minuty, odpalam i jedzie dalej jak złoto jak gdyby nigdy nic, dlatego wydaje mi się bardzo dziwne

. Czasami szarpie parę dni pod rząd (i tylko raz dziennie) a czasami jest ok przez parę dni, autko jest naprawdę w dobrym stanie i nie wiem za co mam się zabrać. Wymieniłem przewody, kopułkę, świece, termostat, czyjnik temperatury, z przepłymomierzem jest wszystko ok. Nie chcę na darmo wyrzucać pieniędzy więc może miał ktoś takie doświadczenie i pomoże, na co bardzo liczę. Auto naprawdę super, silnik chodzi pięknie na gazie i benzynie, aż żal mi że nie mogę dojść co to za usterka.

Proszę o pomoc