[2.6 ABC] cięzko odpala na benz z rana a na gazie od strzała
[2.6 ABC] cięzko odpala na benz z rana a na gazie od strzała
witam mam problem z moima4 2.6 sekwencja mianowicie rano audi czasami zapala normalnie ale zazwyczaj taka sama historia z rana:
odpalam na benzynie i kreci kreci łapie gasnie kreci kreci i zapalic nie chce az w koncu krece lapie lapie i załapie i chodzi jakby nie na wszystko obroty leża i nagle sie wkreca i chodzi normlanie
potem gasze i juz odpala normalnie
nawet na gazie awaryjnie odpala od strzała jak nie chce na benz zapalic i potem gasze i juz odpala na benzycnie po tym ...
rozrzad dobrze ustawiony zmienilem pompe paliwa czujnik temp
na vagu nie ma bledow juz nie mam pojecia gdzie szukac?
dolot szczelny z gazem tez wszyskto ok probowalem tez na benzynie jedzic gaz zakrecilem i dalej to samo
odpalam na benzynie i kreci kreci łapie gasnie kreci kreci i zapalic nie chce az w koncu krece lapie lapie i załapie i chodzi jakby nie na wszystko obroty leża i nagle sie wkreca i chodzi normlanie
potem gasze i juz odpala normalnie
nawet na gazie awaryjnie odpala od strzała jak nie chce na benz zapalic i potem gasze i juz odpala na benzycnie po tym ...
rozrzad dobrze ustawiony zmienilem pompe paliwa czujnik temp
na vagu nie ma bledow juz nie mam pojecia gdzie szukac?
dolot szczelny z gazem tez wszyskto ok probowalem tez na benzynie jedzic gaz zakrecilem i dalej to samo
DraKio, mi na gazie wgl nie che odpalać na benzynie odpalał nieraz za 5 razem długiego kręcenia. Wywaliłem te połamane plastiki z kolektora ktore go ładnie przytkały i chyba się to unormowało. Jak narazie odpalił mi za max 2 razem i wcale tak długo nie musiałem kręcić. A tak to za pierwszym dłuższym kręceniem pali. Musze jeszcze do tego sprawdzic czy spalanie gazu się unormowało.