Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Żarówki ala Xenon

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
ForzaMaciej
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Żarówki ala Xenon

Post autor: ForzaMaciej » 15 lis 2015, 12:17

Witam mam pytanie czy posiada ktoś żarówki w swojej Audicy które przypominają światłem Xenony ? Chodzi mi o czyste białe światło lub niebieskie. Oczywiście posiadające homologację.
Znudziło mi się żółte światło i chciałbym zamienić na żarówki przypominające Xenony.
NA allegro i w sklepach jest tego mnóstwo lecz w 100% pewności nie ma czy aby dane żarówki były białe lub niebieskie. Osram cool blue intense odpadają bo kolega zakupił lecz dalej na żółto świecą.

Awatar użytkownika
Adamekg
Forum Audi 80
Forum Audi 80

H4

Post autor: Adamekg » 15 lis 2015, 17:24

Mam Ring Xenon Ultima - czysto białe światło, kolosalna różnica w jasności (stare żarówki świeciły na żółto).
Niebieskie: Philips Blue Vision.
Pozostałe:
Philips X-treme Vision
Tungsram sportlight blu
Osram Night Breaker
Nie polecam zamienników china typu "Xenon BLU... bla bla bla", oraz bez homologacji bo zero widoczności.. szczególnie deszcz i noc!! Co z tego że reflektor niebieski jak na jezdni nic nie widać...
Tungsram chyba najlepiej cenowo wychodzi.
Dodam tylko jeszcze, że im żarówka mocniej świeci i bardziej na niebiesko, ma skróconą żywotność ;-)
Miałem kiedyś Narva h4 ładnie świeciły na niebiesko, ale szkoda że tylko miesiąc... Były bez homologacji.

Awatar użytkownika
sido21
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sido21 » 15 lis 2015, 18:45

Według mnie nie ma co zakładać żarówek 'ala Xenon' .Strasznie oślepiają kierowców.Lepiej zainwestować w normalne żarówki bardzo dobrej firmy.Rożnica w widoczności kolosalna :mrgreen: A już tak strasznie chcesz Xenon to polecam soczewy ;-)

Awatar użytkownika
aluminium
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: aluminium » 15 lis 2015, 19:43

Led w postojówe i to owiele jaśniej wygląda

Awatar użytkownika
srebrnastrzala
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Paweł
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: srebrnastrzala » 15 lis 2015, 20:41

maciej kup osram night breaker i zarowki led w postojowe

u mnie na samych postojach jest roznica duza

Obrazek

Awatar użytkownika
aluminium
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: aluminium » 15 lis 2015, 20:58

O czymś takim pisałem i go da dobry efekt.

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 15 lis 2015, 21:20

Na postojówki polecam jeszcze philips blue vision a na drogowe tungsram megalight plus 60 na prawde bardzo dobrze swieci taki zestaw <ok>

Awatar użytkownika
Wertyn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Wertyn » 15 lis 2015, 21:59

srebrnastrzala ma racje, ja osobiście miałem w b4 cool blue osrama, a teraz będę zakładał philips blue vision do skody i się okaże co to warte <ok>

Awatar użytkownika
hexman
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: hexman » 16 lis 2015, 08:44

Adamekg pisze:im żarówka mocniej świeci i bardziej na niebiesko, ma skróconą żywotność
Zgodzę się, ale tylko w części. Za jasność istotnie odpowiada krótsza żywotność, ale za niebieską barwę odpowiada wyłącznie kolor bańki żarówki.
sido21 pisze:nie ma co zakładać żarówek 'ala Xenon' .Strasznie oślepiają kierowców
:shock:
Oślepiają źle ustawione światła, albo HID wsadzony do lampy H4.
Adamekg pisze:Nie polecam zamienników china typu "Xenon BLU... bla bla bla", oraz bez homologacji bo zero widoczności.. szczególnie deszcz i noc!! Co z tego że reflektor niebieski jak na jezdni nic nie widać
Wszystkie żarówki z niebieskimi bankami (nawet homologowane) mają o wiele mniejszą widoczność w nocy (o deszczu nie wspomnę!). Właśnie po takiej podróży wywaliłem te wynalazki i zamontowałem OSRAM Night breaker (z jakimś plusem) + gruntowne czyszczenie lamp, regeneracja zużytych odbłyśników - wtedy już nie patrzyłem na to świecą normalnie, czy mam efekt "ksenonu" - liczyła się widoczność!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl