Witam mam pytanie czy posiada ktoś żarówki w swojej Audicy które przypominają światłem Xenony ? Chodzi mi o czyste białe światło lub niebieskie. Oczywiście posiadające homologację.
Znudziło mi się żółte światło i chciałbym zamienić na żarówki przypominające Xenony.
NA allegro i w sklepach jest tego mnóstwo lecz w 100% pewności nie ma czy aby dane żarówki były białe lub niebieskie. Osram cool blue intense odpadają bo kolega zakupił lecz dalej na żółto świecą.
Żarówki ala Xenon
H4
Mam Ring Xenon Ultima - czysto białe światło, kolosalna różnica w jasności (stare żarówki świeciły na żółto).
Niebieskie: Philips Blue Vision.
Pozostałe:
Philips X-treme Vision
Tungsram sportlight blu
Osram Night Breaker
Nie polecam zamienników china typu "Xenon BLU... bla bla bla", oraz bez homologacji bo zero widoczności.. szczególnie deszcz i noc!! Co z tego że reflektor niebieski jak na jezdni nic nie widać...
Tungsram chyba najlepiej cenowo wychodzi.
Dodam tylko jeszcze, że im żarówka mocniej świeci i bardziej na niebiesko, ma skróconą żywotność
Miałem kiedyś Narva h4 ładnie świeciły na niebiesko, ale szkoda że tylko miesiąc... Były bez homologacji.
Niebieskie: Philips Blue Vision.
Pozostałe:
Philips X-treme Vision
Tungsram sportlight blu
Osram Night Breaker
Nie polecam zamienników china typu "Xenon BLU... bla bla bla", oraz bez homologacji bo zero widoczności.. szczególnie deszcz i noc!! Co z tego że reflektor niebieski jak na jezdni nic nie widać...
Tungsram chyba najlepiej cenowo wychodzi.
Dodam tylko jeszcze, że im żarówka mocniej świeci i bardziej na niebiesko, ma skróconą żywotność
Miałem kiedyś Narva h4 ładnie świeciły na niebiesko, ale szkoda że tylko miesiąc... Były bez homologacji.
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Imię: Paweł
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Zgodzę się, ale tylko w części. Za jasność istotnie odpowiada krótsza żywotność, ale za niebieską barwę odpowiada wyłącznie kolor bańki żarówki.Adamekg pisze:im żarówka mocniej świeci i bardziej na niebiesko, ma skróconą żywotność
:shock:sido21 pisze:nie ma co zakładać żarówek 'ala Xenon' .Strasznie oślepiają kierowców
Oślepiają źle ustawione światła, albo HID wsadzony do lampy H4.
Wszystkie żarówki z niebieskimi bankami (nawet homologowane) mają o wiele mniejszą widoczność w nocy (o deszczu nie wspomnę!). Właśnie po takiej podróży wywaliłem te wynalazki i zamontowałem OSRAM Night breaker (z jakimś plusem) + gruntowne czyszczenie lamp, regeneracja zużytych odbłyśników - wtedy już nie patrzyłem na to świecą normalnie, czy mam efekt "ksenonu" - liczyła się widoczność!Adamekg pisze:Nie polecam zamienników china typu "Xenon BLU... bla bla bla", oraz bez homologacji bo zero widoczności.. szczególnie deszcz i noc!! Co z tego że reflektor niebieski jak na jezdni nic nie widać