[B3 1.8 PM] sprawdzenie szczelności szyberdachu
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8 PM] sprawdzenie szczelności szyberdachu
witam jestem posiadaczem audi 80 b3 od 4 dni i mam szyber dach działa lekko sie otwiera w dwuch kierunkach lecz w jednym miejscu po zamknieciu odstaje minimalnie po za dach i jestem ciekaw czy da sie to jakos wyregulować czy nie a tak z ciekawości też mnie ciekawi czy jest szczelny i jak moge sprawdzic jego szczelnośc tak abym mógł obserwować i do tego sprawdzic czy odpływy tego szybra są drozne. podpowiedzcie co zrobic abym miał spokojna głowę
-
- Forum Audi 80
koledzy a dlaczego od razu tak drastycznie żeby go zaklejać szyber chodzi bez zażutu jedynie tak indealnie nie zgrywa się z dachem bo w jednym miescu jest delikatnie niżej a w drugim wyżej ale w ten dzień gdy go kupowałem zaczeło padać a wręcz lać i przez ten deszcze nic dziwnego na podsufitce się nie okazało nic nie bo mokre w pobliżu szyberdachu
-
- Forum Audi 80
dzięki za info może na chwilę obecną krótko posiadam ten samochód ale z czasem uda mi się to ogarnąć ale z przeciekaniem no to przy kupnie lało jak niewiem co i podsufitka sucha była w okolicach szyberdachu. jesli chodzi o to sprawdzenie odpływów to mówisz abym nalał wody po rogasz szyberdachu ale na zamknietym szerdachu czy otwartym bo to jest mój pierwszy szyberdach bo w poprzednich autach nie miałem nic takiego
-
- Forum Audi 80