Witam, już 2 krotnie mechanik wymieniał mi uszczelniacz wybieraka wałka przy skrzyni. powodem wymian był cieknący z tamtąd olej. pierwszy wybierak który wymienił włożył krzywo skosiło go i olej kapał, teraz drugi mechanik dał nowy simmering ( oryginalny z ASO) ale niestety olej dalej sączy się z pod wybieraka. Mechanik wciska mi że wałek jest już wyrobiony i w miejscu w którym styka sie z wybierakiem ma mniejsza sednice ( tyle że simmering ma sprężynkę która taki ewentualny luz powinna niwelować)
Znacie Panowie jakiś sposób skuteczny na wyeliminowanie tego przecieku? Bo 3go uszczelniacza chyba niema sensu dawać...
[B4 1.9 TDI] Problem z uszczelniaczem wybieraka wałka skrzyn
Re: [B4 1.9 TDI] Problem z uszczelniaczem wybieraka wałka sk
a duzo wylatuje na miesiac ?dudek2313 pisze:Witam, już 2 krotnie mechanik wymieniał mi uszczelniacz wybieraka wałka przy skrzyni. powodem wymian był cieknący z tamtąd olej. pierwszy wybierak który wymienił włożył krzywo skosiło go i olej kapał, teraz drugi mechanik dał nowy simmering ( oryginalny z ASO) ale niestety olej dalej sączy się z pod wybieraka. Mechanik wciska mi że wałek jest już wyrobiony i w miejscu w którym styka sie z wybierakiem ma mniejsza sednice ( tyle że simmering ma sprężynkę która taki ewentualny luz powinna niwelować)
Znacie Panowie jakiś sposób skuteczny na wyeliminowanie tego przecieku? Bo 3go uszczelniacza chyba niema sensu dawać...